Fotogängaren

Gnestaplanket 2011

Tack för en hemskt trevlig lördag i Gnesta, Bengan med medhjälpare i arrangörsgruppen! Kul att få ställa ut, ännu roligare att så många kom och tittade men bäst var att träffa alla andra fotografer. Gnestaplanket visade många fina bilder och det var mycket givande att få berätta om sina egna och höra om de andras.

Kan det bli mer foto än så här?

Ser redan fram mot nästa års Gnestaplank, vare sig det blir som utställare eller besökare.Postat 2011-07-31 21:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - rester från Manchester

Får ett gäng bilder över från min Manchestervecka. 

Hug&cig
Hela veckan i Manchester gick jag omkring och var besviken på att inte känna att jag tagit den där bra bilden. Några skapliga tillfällen missade jag för att X100 (eller var det jag) inte var snabb nog. Använde Canon 5DmkII med 50mm/1,2 mer och mer.

Gillar det mörka och hur siluetten man nätt och jämnt anar tvingas lägga huvudet på sned för att kunna passera.
Sen såg jag ändå på kameradisplayerna att några bilder hade viss potential. Började nästan längta hem till datorn för att kolla. Väl hemma är jag ändå, med mina mått mätt, rätt nöjd. 

Fler bilder, som alltid, på "Fotospår". I dag, i morgon och framöver.Postat 2011-07-23 11:03 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gatufoto i Manchester - de sista timmarna

Flyget går kl 18.35 så jag har en stund kvar innan jag måste hoppa på bussen till flygplatsen. Strosar runt i innerstan, tar en sväng i favoritkvarteren i the Northern Quarters. En vit limousin väntar utanför the Crown Plaza Hotel och det är ett visst pådrag med folk. Chauffören är lite ouppmärksam, har kanske fått vänta ett tag. När de knackar på sidorutan, hoppar han kvickt ut. Det är bröllop på kinesiska, men jag ser bara bruden med entourage. En fotograf är engagerad av sällskapet.

Ung bröllopsgäst speglar sig i hotellfönstret. Skylten berättar varför bröllopsparet var just där.

Tar snabbt några bilder och fortsätter. Får tillfälle att återse pilgrimsfalken som sitter som högsta hönset högt upp på de högsta husen i shoppingkvarteren. Passar på att lägga ytterligare några pubar till listan: the Circus Tavern, som är liten, smal och trång, och the Seven Oaks.

Allt är inte svartvitt

Klockan är halv fyra på eftermiddagen och jag går ner mot hotellet för att hämta mitt bagage. I Chinatown kommer jag på det kinesiska bröllopsparet och blir gatubröllopsfotograf. Passar helt enkelt på att plåta det jag ser. (De bilderna ser ni på "Fotospår". Där läser ni också vilka namn britterna helst ger sina katter och hundar. Missa inte det! :-)  )

Mer färg (är särkilt nöjd med cykelhjulen nertill)

Tar buss 43 till flygplatsen, kostar £ 2.80. Snabbast är ju tåget, vet inte vad det kostar, men jag gillar bussen för lokalfärgen, på bussen och utanför. Nu sitter jag och kollar hur Oxford street växlar till Oxford road och går från engelskt till asiatiskt och tillbaka. Det tar en timme, men det är intressanta sextio minuter.Postat 2011-07-22 10:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gatufoto i Manchester - the shoe must go on

Går omkring i Manchester ett par trasiga skor. Det är hål i häldelen av sulan. Har inte råd, eller tid, eller vad det nu är, att fixa det innan avresan och skorna är sköna annars. Men efter en vecka då jag gått dryga milen varje dag börjar det kännas i fötterna, främst i hälarna.

Skor är viktiga för gatufotografen och det första jag gör när jag kommer hem är att köpa nya stadiga skor. De gamla reklamerar jag. Får se om det ger något.

Min Manchesterresa närmar sig slutet och jag känner mig rätt färdig med staden. Skönt att se lite andra miljöer, läsa gatans texter på ett annat språk, se för mig ny graffiti (kommer i särskilt inlägg), möta nya människor. Även om de inte skiljer sig så mycket från oss till utseende finns där ändå små skillnader att upptäcka i mode etc.

Det gäller att ha skorna väl knutna närman ska promenera långt.

Än finns bilder kvar att visa. Välkomna till "Fotospår" om ni vill se fler.Postat 2011-07-21 09:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gatufoto i Manchester - innan det lossnar

Kommer igång med gatufotandet under veckans andra hälft. Tills dess har jag fått ta till annat för att hålla modet uppe. Jag tar närbilder av intressanta väggar:

"Komposition med vitt och rött"

Jag fotograferar till och med skräp:

"En utspark bort från Old Trafford"

Jag testar lite "vimmelbilder" och försöker få med miner, gester etc:

"Man kan ha kul fast det regnar"

Det blir till och med lite spontan fågelskådning. Börjar med ett par steglitsar, fortsätter med gärdsmyg (ett kärt återseende, mina lokala ex frös ihjäl under den smällkalla vintern). Häftigast ändå när jag kommer ner till shoppingmekkat. En tubkikare står uppställd bakomen skåpbil märkt RSPB (the Royal Society for the Protection of Birds) så jag fattar att de spanat in en fågel. Men inte att det skulle vara en pilgrimsfalk, mitt inne i Manchester! Den sitter högt, högt uppe, på bokstaven E i Arndale.

"Dags att komma nu?!"

Får sen några bra bilder på pubbesökare och på en minipridefest (de har jag redan visat, en här, resten visas  på "Fotospår").  Sen tycker jag att det rullar på.

Roligt när det dyker upp något lite annorlunda, om man kan fantisera kring. Som i bilden ovan. Något besvärlig hotellentré för oss oviga men de verkar ha bra bagageservice.

Som vanligt, mer text&bild på "Fotospår". Än återstår det flera avsnitt och jag har massor av bilder jag vill visa.Postat 2011-07-20 09:00 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa