Gatufoto i Manchester - de sista timmarna

Flyget går kl 18.35 så jag har en stund kvar innan jag måste hoppa på bussen till flygplatsen. Strosar runt i innerstan, tar en sväng i favoritkvarteren i the Northern Quarters. En vit limousin väntar utanför the Crown Plaza Hotel och det är ett visst pådrag med folk. Chauffören är lite ouppmärksam, har kanske fått vänta ett tag. När de knackar på sidorutan, hoppar han kvickt ut. Det är bröllop på kinesiska, men jag ser bara bruden med entourage. En fotograf är engagerad av sällskapet.

Ung bröllopsgäst speglar sig i hotellfönstret. Skylten berättar varför bröllopsparet var just där.

Tar snabbt några bilder och fortsätter. Får tillfälle att återse pilgrimsfalken som sitter som högsta hönset högt upp på de högsta husen i shoppingkvarteren. Passar på att lägga ytterligare några pubar till listan: the Circus Tavern, som är liten, smal och trång, och the Seven Oaks.

Allt är inte svartvitt

Klockan är halv fyra på eftermiddagen och jag går ner mot hotellet för att hämta mitt bagage. I Chinatown kommer jag på det kinesiska bröllopsparet och blir gatubröllopsfotograf. Passar helt enkelt på att plåta det jag ser. (De bilderna ser ni på "Fotospår". Där läser ni också vilka namn britterna helst ger sina katter och hundar. Missa inte det! :-)  )

Mer färg (är särkilt nöjd med cykelhjulen nertill)

Tar buss 43 till flygplatsen, kostar £ 2.80. Snabbast är ju tåget, vet inte vad det kostar, men jag gillar bussen för lokalfärgen, på bussen och utanför. Nu sitter jag och kollar hur Oxford street växlar till Oxford road och går från engelskt till asiatiskt och tillbaka. Det tar en timme, men det är intressanta sextio minuter.

Inlagt 2011-07-22 10:35 | Läst 3588 ggr. | Permalink
Riktigt kul o läsa din reseblogg. Bild 1 är riktigt fin, mvh Tommy
Svar från mattimer 2011-07-22 11:07
Tack Tommy. Killen jazzar vidare på "Fotospår" :-) Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?