Fotogängaren

Minns Manc

Man kan tycka vad man vill om att sammanställa "årets bilder", eller bara "årets bild" så här inför slutet av 2011. Jag tycker det är kul att se, tex Jimmy D:s. Själv såg jag att jag nog inte hade tagit någon sådan. Men det är aldrig fel att titta tillbaka på året och minnas.

Har nött gata, tittat på andras fotografier och inte minst varit i Manchester och gatufotat. Och det gav mersmak. Hoppas få råd till ny storstadsresa i sommar.

XM

Burton Arms Hotel

the Northern Quarters

Posering

Ung bröllopsgäst 2

No Hats - No Boots - No Job!

Wigs double

På "Fotospår" visar jag denna vecka fler bilder tagna under året, mest för att påminna mig själv men är det några andra som vill kolla så är ni välkomna. Postat 2011-12-28 20:21 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

God Jul!

God Jul, allihopa!

Ett dan före doppare-dan-regn smattrar mot rutan. En stark kontrast till förra årets underbara jul. Lite sill och potäter och burk-Kalle Anka  i morgon kanske får en på mer positiva tankar?

Sen siktar vi på ett formidabelt fotoår 2012!Postat 2011-12-23 19:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vad är gatufoto? Nytt varv!

Ännu ett varv om gatufoto! Analogt eller digitalt?! Zoom eller fast optik?! 50mm eller 35mm? Svartvitt eller färg?! Och inte minst avståndet.  "If your pictures aren't good enoughyou're not close enough", sa Robert Capa en gång. "Don´t ask, shoot fast!" var ett tema under Street Photography Now Project. Okej, men går man nära får man läsa att man "kört upp kameran i nyllet på folk".

Åtminstone när jag läser om gatufoto betonas interaktionen mellan människor och det är det som är det verkligt svåra att hitta. Medan jag letar plåtar jag, som de flesta "gatufotografer" här på FS, folk som sitter, går, står, åker rulltrappa, pratar mobil, gärna i vackert ljus och stilren miljö. Ensamma tillsammans med andra som också råkar vara ute på stan. Plåta sina kompisar är dock inte vad jag kallar gatufoto, däremot är det dokumentärt och det är ju absolut hedervärt.

Visar nedan ett gäng av mina "gatufoton" samtidigt som jag lagt in länkar till några nutida fotografer, som alla har åtminstone några bilder som platsar som gatufoto.

Trent Parke

Fan, hon hann före

F-n, hon hann före!

Nick Turpin

Vimmel på St Paulsgatan

Vimmel

Nils Jorgensen

En glad lax

Strömming med mos, tack!

Martin Parr

Ta ögonkontakt…

Ögonkontakt

Patrick Zachmann

Utmaningen

Försten till nästa rödlyse!

Gus Powell

Just passing-by

Motsatsernas Slussen

David Solomons

Nöden har ingen cykel

MTBWC

Spegling, Sergels torg nedre

Sergels torg 

Skriet

Skriet

Bortglömd, kvarglömt

Sista bilden är kanske inte gatufoto enligt allas mening men absolut enligt min. Den som har fantasi kan säkert hitta en berättelse i varje bild. Och kanske räcker någon bild till och med till en lite längre granskning?

www.merilaid.sePostat 2011-12-18 14:01 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nu är det klippt för mig, och snart för Slussen

Har varit ute på en lördagspromenad igen. Huvudmålet (!) var klippning, vill ju bli igenkänd av tomten.

Michelintomtar?  (1/15 handhållet)

Men jag petade ju så klart in ett par geografiskt lämpligt placerade vernissage på vägen. Först ut var CFF:s årliga medlemsutställning på Tjärhovsgatan 44. Samtidigt pågick och pågår Kapsylens julmarknad, 30-årsjubileum dessutom.

CFF:s årliga medlemsutställning

Kapsylens julmarknads 30-årsjubileum

Såg även Hannah Modighs "Sunday Mornin´comin´ down" på Galleri Kontrast. Hon är bra!

"Sunday Mornin´ comin´ down", Hannah Modigh

Polisen hade ännu inte spärrat av i city så jag kunde glida in hos min frisör och slinka ut efter snaggningen. Sällsamt att se ett helt tömt och tomt Hötorget. Undvek även alla demonstrationer, varav en skulle utgå från Södermalmstorg.

Södermalmstorg, Slussen, snart landningsbana för rymdskepp?

På måndag klubbas sannolikt politikernas slussenförslag. "Nya Slussen är ett mord på Stockholm", skriver Herman Lindqvist i dagens Aftonbladet. "Hjärtat av Stockholm, en av världens vackraste huvudstäder, ska förvandlas till något som ser ut som landningsbana för rymdskepp".

Se fler bilder från i dag här.Postat 2011-12-10 18:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Daido Moriyama och ett "knivhot"

Börjar söndagsvandringen på Slussen. Har man tur dyker det upp något redan här.

…men än så länge får man heja på Djurgår´n, det tycker jag är bra

Är en fan av are bure bokeh och sätter därför snabbt kurs mot Galleri Riis som ställer ut Daido Moriyamas fotografier. Blir inte besviken. Gillar sån´t här och brukar titta i "The world through my eyes" då och då för att stärka anden.

Tog med den här för kepaspeglingen :-)

Gör en runda i city, snabbkollar Hötorgsloppisen, trängs på Stortorget där Gamla stans julmarknad lockar folk i massor.  Bjuder nedan på lite jul- och annan stämning:

Adventsfika

Barn är mjuka, det är hundar också

Julens lökar

Say "cheese", annars…

Mer om min söndag här. Framförallt fler bilder.Postat 2011-12-04 18:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa