Fotogängaren

Gatufoto - Orminge: en bloggutställning

I mitt förra blogginlägg skrev jag lite om förorter. Hur jag, när jag tyckte att jag inte fick ut något av att promenera inne i stan, tog mig längst ut till några av Stockholms södra förorter. Och att jag fick upp ögonen för min egen, Orminge i Nacka.

Satte därför ihop en liten utställning av en del av mina Ormingebilder. Hoppas någon av er har behållning av dem :-)

Morgonmörker vid busshållplatsen

Pojke i snö

Riktningar

Dagmatten

Snöyr

Orminge centrum kl 20.30

Upplyst

Siluetter i rulltrappa

Frestelse

Tack för titten. Och det vore hemskt trevligt om ni ville kommentera.

Hälsningar /Matti       Fotospår http://www.merilaid.sePostat 2011-02-20 13:05 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Koll på stan - idén om förorten

Man kan ha sina idéer om förorter, och det hade jag. Tog tunnelbanans gröna linje och åkte till Hagsätra och Högdalen för att fotografera förortslivet. Det visade sig inte vara så lätt. Förortslivet, lika litet som storstadslivet närmare Sthlm city, låter sig inte regisseras. Det hände med andra ord inte så himla mycket när jag var där, även om jag kom hem med ett gäng bilder.

Tungan rätt i mun

Det var blåsigt den här dagen och schabraket där till höger flaxade till på ett intressant vis. Självklart dog vinden när jag skulle plåta. Fick en tunga istället.

Försökte med Farsta C, som är ett livfullare centrum. Mer folk, mer folkströmmar till och från tunnelbanan. Tycker jag fick fler keepers härifrån, även om det är min personliga uppfattning utifrån mitt sätt att se gatufoto.

Komposition med tomma ytor. Orminge C.

Det slog mig strax att jag bor ju själv i en förort. Så jag började ta med mig kameran vart jag gick, om jag så bara skulle ta en snabbtripp efter Aftonbladet. Och det har gått bra, rätt många keepers (utifrån mitt … , ja ni vet).

Sommarlov i förorten. Orminge.

Bifogar några exempel, andra hittar ni på "Fotospår", på min sida med gatufoto från Sthlm. Här har jag tidigare i kväll funderat kring gatufoto och att fotografera hemlösa, utslagna - samhällets olycksbarn. Svårt ämne.Postat 2011-02-18 21:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ännu mera "bättre förr"

Håller definitivt med om att det var bättre förr. Vilken utmärkt gatufotokamera var till exempel inte Minettan. Liten och lätt, väckte just ingen uppmärksamhet alls. Lite knepigt att få in tri-x-rullen i den var det, minns jag. Fomapan var inte att tänka på.

Lätt, men inte liten, var min Agfa  Click-I. Gillade framförallt solfiltret. Mer lämpad för naturfoto.

Faktum är att jag tog denna fina bild på en lappis med just en Agfa Click-I.

Minns att när jag hämtade ut filmen på Broddmans på Kungsgatan, i Konserthuset, så saknades negativet. De fick plåta av kopian så jag fick ett neg. Tidpunkt cirka 1965. 

Det var absolut bättre förr, då fick jag inte kramp efter en och en halv timmes skidåkning.Postat 2011-02-17 21:43 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bagateller från en missbrukare

Känner för ett blogginlägg om just inget men vill ändå kommentera den eviga frågan: ska jag fortsätta vara medlem i Fotosidan? Många ifrågasätter FS och om de ska förlänga sitt medlemsskap där, p g a få kommentarer, fel kommentarer, taskiga kommentarer. För mycket teknik, för lite om bilder, tråkiga bloggar och bloggare etc. Som Claes W. förtjänstfullt skriver i sin blogg, "gallra, precis som i verkliga livet." Och kommentera och bli kommenterad!

Fotoblogg = bilder. Därför några bagateller ur arkivet:

Själv behöver jag ransonera mina FS-besök kraftigt. Är inne flera ggr varje kväll. Nästan ett missbruk. Lätt att bli less då och då, då. Nog om det. 

Samma tjej, men nu har en vakt dykt upp i fönstret bredvid.


Vad passar bättre till denna bildserie än detta örhänge, detta formidabla musikaliska smycke? Valet var ganska förutsägbart, va?!

Och bloggvärlden därute är gigantiskt stor. Svårt som sjutton att synas i de ständigt brusande och skummande bildströmmarna. Skulle  ni vilja vila på en liten sten i denna bildflod är ni alltid välkomna att besöka min blogg  Fotospår.Postat 2011-02-16 20:29 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Koll på stan - platt fall för snön

Kom iväg till jobbet med ett nödrop i morse. Alla Nacka-Värmdöbussar var inställda på grund av snövädret. Träffade turligt en gammal bekant utanför Konsum Orminge och när han blev upphämtad av sin chef kunde jag lifta med dem in till Folkungagatan. Hade sen kameran i högsta hugg när jag plöjde upp till Medis och tunnelbanan.

Linje 19 gick bara till Gullmars och jag fick bruk för apostlahästarna igen. Strax före min slutstation Sockenplan,  slog jag på decenniets rova när jag skulle korsa en bilväg. Landade platt på ryggen och knackade bakhuvudet i backen. Mössan och huvan skyddade men det var en skaplig smäll ändå. Men jag överlever nog.

Hela storyn och fler bilder på Fotospår.Postat 2011-02-11 19:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa