Fotogängaren

Urbant foto - Banksy i Sthlm, bluff eller…?

Tillsammans med kanske tusen andra har jag tagit mig till Hudiksvallsgatan (Sthlm) där ett Banksy-event annonserats. Strax efter klockan ett sätter sig klungan i rörelse ner mot Norra station, ett i sig intressant fenomen.

Banksy-loppet

Fast i trafiken

Utanför en tegelbyggnad köar vi för att komma in, "this must be the place" läser vi på en vägg. Så något finns här. Det rör på sig bra då det går att komma ut på baksidan. Men vad är konst, vad är bara sån´t som råkar vara här? Behöver jag vete det?

Plåtar naturligtvis de som är där också, minst lika kul.

Mer på www.merilaid.se i dag och under de närmaste dagarna.Postat 2014-03-23 17:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Urbant foto - Öl- och whiskyfestivalen igen, men nu i färg

Mycket porträtt blev det, och kul var det att ta dem. Var det inte sminkade objekt så var det tatuerade.Postat 2013-10-06 10:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Söndag på Hötorgsloppisen

Kan inte komma på något annat denna söndag än att titta till Hötorgets loppmarknad. Knallar runt några vändor, försöker fånga själva kommersen, interaktionen mellan köpare och säljare. Mycket folk i vägen så det är svårt att hinna ta bilden när jag vill ta den.

Fyra fyndjägare


Fynd?


Färgglatt

Förflyttar mig sen ner till Konstakademin där jag kollar ännu ett alternativt slussenförslag. Det finns ju några sådana nu. Det här förslaget har ett gäng kulturpersonligheter ställt sig bakom i bland annat en annons i DN. Det är ett mycket sympatiskt förslag som tar större hänsyn till oss som faktiskt ska vistas på Slussen, och mindre till de kommersiella krafter för vilka människor bara har ett värde så länge de är köpkraftiga.

Undertecknandet (borde kanske veta vem hon till höger är?)

Undertecknar ett upprop till stöd för detta alternativ innan jag åker hem.

Fler bilder från i dag som vanligt på "Fotospår".Postat 2011-11-20 18:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - Night Life

"They say that night life, they say it ain´t no good life…"

Spain

"Spain"

Inte ofta jag tar med kameran ut på senkvällarna. Den här dagen är det AW och då den är med på jobbet kommer den med till Monk´s Porterhouse, och hela vägen hem. Tack och lov! Plåtar de öl vi drack  för jobbarkompisens ölblogg. Fortsätter fotografera när vi kommer ut och på Gamla stans tunnelbaneperrong tar jag "Spain" och "Glimt" ovan respektive nedan. Lite väl svart för en del, men jag gillar det. Skyll på Gene Smith, Louis Faurer, Moriyama - de plåtade svart och kornigt. Inga jämförelser i övrigt.

Glimt

"Glimt"

Jobbarkompisen lurar sen med mig från Monk´s utsökta utbud av kvalitetsöl till ett sunkhak på söder med ytterst begränsat sortiment. Blir ingen öl för min del.

Ölhaket

Louis Faurer har en (eller flera) bilder där personerna är i kanterna som här. Kanske inte lika långt ifrån varandra dock. Å andra sidan skymtar en kvinnas hårsvall i spegeln i mitten.

När jag kommer till Slussen ser jag denna stiligt tatuerade hjässa. Frågar om jag får plåta den och efter några kontrollfrågor får jag det. Sen är det hans tur att fråga mig: "Jobbade du inte med barn i Orminge förut?" "Jo." "Mina syrror har gått hos dig!" Får sen trevligt sällskap på bussen hem av denne lillebror.

Som alltid hittar ni fler bilder på "Fotospår". Välkomna!Postat 2011-04-22 21:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera