Gatufoto i Manchester - innan det lossnar

Kommer igång med gatufotandet under veckans andra hälft. Tills dess har jag fått ta till annat för att hålla modet uppe. Jag tar närbilder av intressanta väggar:

"Komposition med vitt och rött"

Jag fotograferar till och med skräp:

"En utspark bort från Old Trafford"

Jag testar lite "vimmelbilder" och försöker få med miner, gester etc:

"Man kan ha kul fast det regnar"

Det blir till och med lite spontan fågelskådning. Börjar med ett par steglitsar, fortsätter med gärdsmyg (ett kärt återseende, mina lokala ex frös ihjäl under den smällkalla vintern). Häftigast ändå när jag kommer ner till shoppingmekkat. En tubkikare står uppställd bakomen skåpbil märkt RSPB (the Royal Society for the Protection of Birds) så jag fattar att de spanat in en fågel. Men inte att det skulle vara en pilgrimsfalk, mitt inne i Manchester! Den sitter högt, högt uppe, på bokstaven E i Arndale.

"Dags att komma nu?!"

Får sen några bra bilder på pubbesökare och på en minipridefest (de har jag redan visat, en här, resten visas  på "Fotospår").  Sen tycker jag att det rullar på.

Roligt när det dyker upp något lite annorlunda, om man kan fantisera kring. Som i bilden ovan. Något besvärlig hotellentré för oss oviga men de verkar ha bra bagageservice.

Som vanligt, mer text&bild på "Fotospår". Än återstår det flera avsnitt och jag har massor av bilder jag vill visa.

Inlagt 2011-07-20 09:00 | Läst 3625 ggr. | Permalink
Människorna ser ut som hemma i Eskilstuna - Nordens Manchester. Fast skyltarna är på nåt annat språk. Gillar den översta bilden som är grym. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-07-20 09:27
Nä inte skiljer sig manchesterborna nämnvärt från oss. Men de snackar konstigt. Kul att du gillar första bilden, det gör jag med :-) Tack för kommentaren, Nilserik! Hälsningar /Matti
Som du säkert förstår så fastnar jag för första bilden, vägg tok som jag är. Först tyckte jag att det var lite synd att röret till höger inte syns mer men eftersom jag även är lite svag för små detaljer i bilder som irriterar eller (skaver) som jag brukar säga så tycker jag att bilden är bra som den är.

Bilden ”dags att komma nu?!) är helt underbar. Man behöver inte vara expert på kroppsspråk för att lista ut att tjejen är smått irriterad.
/Janne
Svar från mattimer 2011-07-25 19:59
Som du säger, lite synd på röret som bara skymtar. Och jag är enig med dig i att det är intressant med detaljer som skaver. FÖR perfekt får det aldrig bli! Tack Janne! Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver