Fotogängaren

Gatufoto - Kaklet lever

Åker in till Slussen för att se hur dygnet farit fram med mina bilder. Det visar sig att hela utställningen hänger kvar. Har fått några kommentarer: "Bra jobbat. Fina bilder. Anna" och "Alla vi längtar efter sommaren". Låter bilderna vara kvar och tänker att det här ju är en härlig idé: att gå ihop några stycken, kanske kring ett tema och sen använda blå gången som en utställningsvägg a la "Planket", typ "Kaklet".

Möte i gula trappan

Möte i gula trappan (nytagen Slussenbild).

Har en bildidé, eller projektuppslag, och rekar lite på söders bakgator. Östgötagatan ner först. Går förbi café efter café fulla med lattesurplare och macchiatoslickare. Passerar Nytorget, korsar strax Ringvägen och vänder norrut igen vid Folksam och Skanstull. Träffar Johanna, lärarkandidat som varit på min arbetsplats i flera veckor.

Se upp i backen

Se upp i backen

Upp mot Mosebacke efter att ha rundat Katarina kyrka. När jag går Thor Modéens trappor ner mot Slussen ser jag ett par unga urban explorers hoppa omkring där Mariagränd slutar. Förlorar dem ur sikte men hoppas att det inte finns något lömskt farligt där de är.

En annan typ av urban explorers

Inga bilder att hänga i granen, läs GF-poolen, men ni får gärna tycka till om dem ändå, och/eller texten. Nästa helg tar vi nya tag, eller inte.

Hälsningar /Matti

 Postat 2010-04-25 17:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - hängd i Slussen

Åker till Bokskotten följande Claes Wåhlins boktips. Får leta en stund för att hitta vad jag söker, ett par fotoböcker till samlingen. Hittar dessutom den lovordade Just Kids, Patti Smiths självbiografi där fotografen Robert Mapplethorpe har en stor roll. Tjejen i kassan kan knappt bärga sig innan hon får läsa den. – Så fort jag avslutat den bok jag läser nu, förklarar hon.

En taxi kör bort

En taxi kör bort…

Går sen raskt mot Slussen där det är en del aktiviteter under eftermiddagen och kvällen med anledning av den kommande rivningen och det förslag till nybyggnation som skulle ta bort nästan alla vyer mot Saltsjön och Gamla stan. Jag är där för att bidra med lite slussenbilder till den fotoutställning Eva Silver-Granhall tagit initiativ till. Fäster mina bilder med fästkuddar på en blå vägg i blå gången, det blir snyggt tillsammans med de övrigas bilder. Kul idé.

Under översyn

Under översyn

Mina bilder från Slussen finns i mitt Slussenalbum. Titta gärna in där.

Kul att du tog dig tid, tack för det. Kommentera gärna.

Hälsningar /MattiPostat 2010-04-24 18:33 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gatufoto - After work, till sist

Skrev ju senast att  jag kanske skulle gå och lyssna på Paul Hansen på Galleri Kontrast i kväll. Och eftersom jag haft en riktigt bra dag på jobbet så tar jag mig en fotorunda inne bland butikerna i Söderhallarna innan jag strosar ner mot Hornsgatan och galleriet. Har ju nästan två timmar att slå ihjäl. Hittar bland annat en skivaffär och får för mig att fråga efter Novembers album. – Inga problem, jag kan ta hem dem åt dig, säger killen bakom disken och försöker verkligen övertala mig. – Du kan komma och hämta dem när du vill. Nu har jag annat att lägga pengar på den kommande månaden, och månaden efter börjar bli intecknad även den. Min tandläkare tar snart fram sin hoj och vill att jag ska komma på kontroll så han får ihop till soppapengar.

Iakttagare

Iakttagare

Paul Hansen fyller galleriet och berättar och visar bilder från sina resor till internationella konflikter och katastrofer, som krigets Irak respektive jordbävningen Haiti. Vi får också se hans gripande och varma bilder om AIK-arna Erik och Lennart Olsson. Cancersjuke Lennart som fick uppleva AIK:s allsvenska guld innan han gick bort. Och det är väl här det knyter an till gatufoto, intresset för, nyfikenheten på och närheten till medmänniskan.

#2021183

Smygrökare

Slänger in ett par bonusbilder på slutet från tidigare utflykter.

Lata solbadare

Lata solbadare

Så har ni fått två bilder tagna utomhus och två plåtade inne.

Överraskad

Överraskad

Kul att du var med ända hit. Kommentera gärna.

Hälsningar /MattiPostat 2010-04-22 23:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gatufoto - Moll-Bergare eller Dur-Alex

Det är lite slitigt just nu. Pendlar mellan att vara Moll-Bergare och Dur-Alex. Läste Martin Hertsius blogg hur han trots trötthet tvingade sig att fota efter jobbet. Starkt gjort!

#2019586

Det finns trappor hemma där jag bor också

Har med mig kameran varje dag sen en månad tillbaka och tror varje morgon att jag ska kunna förmå mig att kliva av tunnelbanan och gå några stationer medan jag plåtar. Det har ännu inte hänt!Frestad

Godis finns det också, se, suktas men inte röra!

Tog en prenumeration på Black and White Photography och kanske, kanske går jag och lyssnar på Paul Hansen på Galleri Kontrast på torsdag (om jag orkar). Så det ska nog gå att få upp farten igen.

Loppisspegel

Hötorgsloppisen med Pub-entrén i spegeln

Ha det bra, vi hörs  /MattiPostat 2010-04-20 21:53 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gatufoto - svart foto

Det börjar bra (eller?) med en mycket personlig tolkning av Mamma Mia, framförd av två femåringar på bussen in. Inte helt tonrent, för att uttrycka sig milt, men jag hör varje ord. Som om inte det är nog, ger de sig på Malena Ernmans La Voix!!! Tur man är van vid ungar…

Mörkt möte

Mörkt möte

Snokar runt på Centralen och får ihop ett gäng bilder jag kallar Svart Foto. Travesterar uttrycket "Film Noir". "Film Noir (franska för svart film) är en subgenre inom thrillerfilmen, och avser en kategori svartvita filmer, framförallt kriminalfilmer, från 1940- och 1950-talen. Till genrens främsta kännetecken hör en cynisk och dyster värld av falskspel och mord. Tekniskt utmärker sig genren av sneda kameravinklar och djupa skuggor." (Wikipedia").

Ut

Ut

"Den tredje mannen" räknas till genren och är en favvofilm. Många foton i boken Street Seen som jag nämnt några gånger, skulle jag kalla Svart Foto. Googlar jag på Photo Noir så finns termen redan. Mina bilder är dock bara ett experiment, ett steg mot något annat, eller tillbaka, eller - ett stillastående. Och jag gör INTE anspråk på att (vilja) tillhöra någon genre.

Spår 1 - 2

Spår 1 - 2

Innan jag når Centralstationen passerar jag Järnvägsparken, en gång en frodig park, välbesökt av stockholmare och storstadsbesökare. Av politiker förvandlad till en ogästvänlig öken med artificiella träd, gräsmattor av gatsten och cementplattor och med söderledens bilinferno som lövtak. Därtill hade man mage att placera ut bänkar - som om någon skulle vilja sätta sig där! 

En gång en park

En promenad i parken

Tittar till Hötorgets loppmarknad. Fascinerande tillställning! Här finner jag bland alla mer eller mindre bra fynd Hans Lidmans "Vargen tog min Mari". Härlig titel men inget köp. Lidmans "Det nappar i Svartån" triggade mitt fiskeintresse när jag var helt ung, är detta samme författare?

Solo

Solo

En del kameror, en SIX-20 Brownie--C, en Agfa SYNCHROBOX finner jag, och, på ett annat bord, en Agfa Click-I, men en så´n har jag redan. Vinylskivor finns backvis och jag börjar längta efter November. Bandet November alltså, från Vällingby, och ett av Sveriges första stora hårdrocksband. Tror nog att en skiva med November betingar mer än de 30:- skivorna i de här lådorna kostar. Men, det vore kul att få tag i Novemberalbumen.

Schysst att du tog dig ända hit. Om du gillade/ogillade något kan du väl vara så bussig och kommentera?

Hälsningar /MattiPostat 2010-04-18 17:16 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa