Fotogängaren

Urbant foto - Fotomässan, och vägen dit

Resan mot Älvsjö och Fotomässan börjar i motljus. Solljus genom scratchad plexi rakt in i Fuji X100 - ett oemotståndligt motiv!

Tar fram kameran igen när jag satt mig på pendeln. Vill plåta en detalj på Årstabron, som idéutkast, men åker på fel spår. Återfaller istället till att porträttera medresenärer.

Samtidigt med Fotomässan pågår Gymnasiedito. Gissar att nedanstående duo hör till den senare.

Befarade kö vid entrén, men inte. Tar ett vänstervarv, stannar kort vid Fujimontern. Det är vid kamerorna och gluggarna det är tjockt  med folk så jag kollar in fotoutställningarna. Tycker nog att det känns svagare än tidigare år, Emma Svensson undantagen. Hennes bilder och Kristian Gidlunds texter är starka och känslosamma.

Träffar Il Falcone och tar en Frödismeckad kapselespresso hos Fotosidan, där Jimmy Dee redan sitter uppallad.

Peter Gerdehags bilder på hästmannen och kokvinnorna är angelägna men lite överdrivet spakade vid bildbehandlingen eller nå´t.

– Jag vill inte va´ här! klagar en liten. Själv börjar jag känna mig varm och jag har två tunga bokkassar att släpa på, så jag vänder hemåt och intar ett liggande format.

Tack för sällskapet! Ha det!Postat 2013-11-23 19:03 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Urbant foto - vad har ni emot hösten?

Läser att många klagar på hösten! Men sedan länge har jag tyckt att det är min årstid. Ut i duggregnet bara! Tar en söndagspromenad med början i Henriksdal, över Fåfängan och sen genom östra delen av Stockholm söder nertill Slussen. Gillar gråvädret och de dova höstfärgerna, är nog därför två av tre bilder här är i svartvitt :)

Första bilden tog jag vid busshållplatsen hemma i Orminge. Lite på kul, tur att killen plockade fram en banan och gjorde bilden lite mer begriplig. Postat 2013-11-04 17:34 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera