Fotogängaren

Gatufoto i tre stadsdelar

Dagens "uppdrag" var att besöka tre fotoutställningar i tre stadsdelar här i Sthlm samt plåta i samband med det. Det gick sådär.

Hornstull och Galleri Korn, Södermalm, är första anhalten. Här ställer Alen Stein och Loen Montefusco ut "Social beats".  Ett par diptyker är bra.

Fortsätter med tunnelbanan till Galleri B:Fors på Östermalm och ser naturmakrofotografier av Olivia Grette och Cristina Morazzano, den senares bilder riktigt sköna, samt Pernilla Wikströms bilder från Gotlands stränder. Det är vernissage och jag tar ett glas vitt. Känner mig lite som en katt bland östermalmshermelinerna men i min ärvda höstrock kan jag kanske tas för en konstnärsbohem? 

Avslutar med en promenad till KG52, Kammakargatan 52, på Norrmalm. Stor lokal. Tina Enghoffs "Dogwalk" och Kent Klichs "Out of Sight" har vernissage. Här ser jag rött (vin). Passerar Sergels torg och Reclaim photography på vägen och morsar hastigt på de fotografer jag känner. 

Nytt "uppdrag" i morgon. Mer text och fler bilder, i svartvitt, här.Postat 2011-11-26 19:22 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Söndag på Hötorgsloppisen

Kan inte komma på något annat denna söndag än att titta till Hötorgets loppmarknad. Knallar runt några vändor, försöker fånga själva kommersen, interaktionen mellan köpare och säljare. Mycket folk i vägen så det är svårt att hinna ta bilden när jag vill ta den.

Fyra fyndjägare


Fynd?


Färgglatt

Förflyttar mig sen ner till Konstakademin där jag kollar ännu ett alternativt slussenförslag. Det finns ju några sådana nu. Det här förslaget har ett gäng kulturpersonligheter ställt sig bakom i bland annat en annons i DN. Det är ett mycket sympatiskt förslag som tar större hänsyn till oss som faktiskt ska vistas på Slussen, och mindre till de kommersiella krafter för vilka människor bara har ett värde så länge de är köpkraftiga.

Undertecknandet (borde kanske veta vem hon till höger är?)

Undertecknar ett upprop till stöd för detta alternativ innan jag åker hem.

Fler bilder från i dag som vanligt på "Fotospår".Postat 2011-11-20 18:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotomässan del 2 (eller 3) - framtiden

För er som inte kollar min externa blogg vill jag visa hur framtiden ser ut, både beträffande fotograferna och på modellsidan.

Young and coming photographer

Young and coming model

What!? Me? Model?

Lite fler hågkomster så här dagen efter: i backen ner från pendelstationen for en man iförd filthatt omkring på sin cykel, ilsket orerande om "den tunga tyska metallindustrin". Hoppas det går bra för honom ändå.

"Mässor är hemskt, det är det mest tröttande man kan vara på!" sa en man bakom mig medan vi lyssnade på Magnus Wennman. Hoppas han stod ut.

I Manfrottomontern hade de en Pro Field Jacket, förutom en massa fickor försedd med detaljer som förstärkt axelparti, sittunderlag och en massa fästpunkter (såg det ut som). De som inet nöjer sig med en fotoväst kan punga ut med fem loppr för denna statusjacka. Hoppas jag står ut utan.Postat 2011-11-20 11:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotomässan - bland folk och fotoprylar

Det är inte många hörn av årets Fotomässa som undgår bevakning och dokumentation. Svårt även att besöka densamma osedd, vad det verkar.

Många besöker mässan för prylarna. En del köper man till mässpris, annat är oöverkomligt och bara att stå och dregla över.

Får jag se någongång?!

Filmtajm

Besökarnas kameror surrade nog flitigast vid demonstrationerna av modellfoto och ljussättning.

Modellfoto

Själv köper jag ett gäng böcker. Får lite problem hemma med utrymmet, får röja en hylla för att få plats med nytillskotten. Stöter även jag på en del FS-bekanta och tar även jag en fika i Fotosidanmontern.

Fynd?

Lyssnar på Magnus Wennman som intervjuas om sitt arbete som pressfotograf på Aftonbladet och om de egna projekten. Wennman är också representerad i utställningsdelen, där hans tanter delar på utrymmet med äldre bodybuilders och reportagebilder från Afghanistan. Ett bildspel från den ofattbara nöden på Afrikas horn avslutar föredraget.

En snubbe står och scratchar, kollar aldrig vad det har med foto att göra, men något är det väl.

Färg eller svartvitt är den eviga frågan

Till sist blir jag trött även jag och går mot pendeltåget.

Det gick även spana in den nya generationens fotografer och fotomodeller. På "Fotospår" kan ni se dem och fler bilder från fotomässan.Postat 2011-11-19 18:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En samtida upplevelse

Gråväder och jag tar hötorgsloppisen först. "Fyndar" ett makulerat biblioteksexemplar av Sune Jonssons "Byn med det blå huset". Inget samlarobjekt, men man köper väl fotoböcker för dess innehåll?!

Letar runt, jagar porträtt och får ett par åtminstone jag är nöjd med. Det börjar bli kyligt, säljarna börjar bylta på sig för att klara dagen.

Sveavägen, Hamngatan, Kungsan ner till Berzelii Park. Minsann en gnutta sol! Målet är Bukowskis visning "Samtida/Contemporary" med toppobjekt inom konst och design, däribland ett utsökt samling fotografier.

Skyhöga utropspriser men gratis att titta. Mitt favoritnöje och favoritvisning. Ni har två dagar på er att kolla denna kanonsamling av sköna objekt, missa inte det!

Ungefär tio bilder till från i dag visas här.Postat 2011-11-13 17:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa