Gatufoto - rester från Manchester

Får ett gäng bilder över från min Manchestervecka. 

Hug&cig
Hela veckan i Manchester gick jag omkring och var besviken på att inte känna att jag tagit den där bra bilden. Några skapliga tillfällen missade jag för att X100 (eller var det jag) inte var snabb nog. Använde Canon 5DmkII med 50mm/1,2 mer och mer.

Gillar det mörka och hur siluetten man nätt och jämnt anar tvingas lägga huvudet på sned för att kunna passera.
Sen såg jag ändå på kameradisplayerna att några bilder hade viss potential. Började nästan längta hem till datorn för att kolla. Väl hemma är jag ändå, med mina mått mätt, rätt nöjd. 

Fler bilder, som alltid, på "Fotospår". I dag, i morgon och framöver.

Inlagt 2011-07-23 11:03 | Läst 3221 ggr. | Permalink
Hug&cig är väldigt bra Matti. Härlig symmetri och otroligt väl utnyttjad bildyta.
Vet inte om du vet något om Wing Tsun (kung fu stil) Det ser precis ut som att grabbarna har kört lite chi sao och plötsligt kommit på att de skall kramas istället. Nära nog 100% rätt handställning. Kolla gärna på det här klippet:
http://www.youtube.com/watch?v=qaP1X-lEtgc
/Henning
Svar från mattimer 2011-07-23 16:59
Hej och tack Henning. Kollade klippet: Lite överlägset att köra Wing Tsun chi sao med en fimp i krattan? :-) Kramar känns lite gulligare. Hälsningar /Matti
Översta bilden är riktigt bra. Funkar den i färg oxå, månne?.../PE
Svar från mattimer 2011-07-23 18:58
Tack Peter. I färg? Nej, det tycker jag inte, då kommer en grön cypress el likn "i spel" bakom högra killen vilket förtar det jag vill få fram. Hälsningar /Matti
Översta bilden sitter bra med alla händer. Kantänka att X100 har sina begränsningar eller så kräver den några månaders jobb innan man lär sig hanteringen. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-07-23 19:00
Teknisk novis som jag är gissar jag ändå att det är autofokusen som inte hinner med i mina snaps from the hip-svängar. Med manuell fokus/hyperfokalt är den kvick. Men det testade jag aldrig i Manchester.
Tack för gillandet av bild ett, Nilserik. Hälsningar /Matti
Rester smakar ofta bättre än nylagat. Båda dessa foton är MYCKET bra. Men den översta gör gott - den går rakt in hos mig! Av det jag hittills tittat på från din Manchestertripp (långt ifrån allt tror jag) är detta bildEN - den du ville få till. Grattis - och tack!
/Tim
Svar från mattimer 2011-07-27 19:34
Tack Tim! Ja de vinkar bra i första, de gör de. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?