Fotogängaren

Urbant foto - "…varje sliten kavaj…"

Inget kavajväder i dag, +4° och en elak vind som inte ens en leende majsol rådde på. Tittar till Vänsterpartiets första maj-samling på Medborgarplatsen i Stockholm. Skrotar runt och plåtar folk. Orkesterns mässingsinstrument är ett favoritmotiv. Sen är det kul med nyllen också, så det blir några sådana också. Följer med tåget till slutstationen, Kungsträdgården. 

Hornblåsar´n

Med krycka respektive tidning

Vota

Profiler

Mobilfoto/blondin

Röda fanor förbi Katarina

Välkomna att se mina färgbilder från 1:a maj på Fotospår!Postat 2014-05-01 17:35 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Urbant foto - Öl- och whiskyfestivalen igen, men nu i färg

Mycket porträtt blev det, och kul var det att ta dem. Var det inte sminkade objekt så var det tatuerade.Postat 2013-10-06 10:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Koll på stan - Ramlösa…

… är mina bilder, än så länge. Överraskar mig själv med att ta en tidig buss in till stan. Måste ju vara morgonrask för att hinna träffa ramkillen på N. P. Ringström AB Glasmästeri uppe på Östgötagatan. Blir hänvisad en trappa upp och hinner se mig omkring i de gamla och fascinerande hantverkslokalerna.

Byggda för att hysa ett glasmästeri får jag höra. Glas, ramar, fina gamla glasdörrar med spröjs, blyinfattat, tavlor, fotografier med mera i en härlig röra. Till sist dyker han upp, ramkillen, och jag kan kolla vad det kommer att kosta att rama in mina fotografier. Med "vanligt" glas, tunn svart fururam och passepartout och minst 10 stycken foton går det på cirka 320:- per foto, med "antireflex"-glas några tior till.

"Ramkillen"

Pratar sen om ditten och datten runt fotografiens villkor. Några verk av Elisabeth Ohlson Wallin, "Ecce homo", ligger och väntar på behandling. Minns jag rätt tar hon 30 000:- för det största fotografiet, som är jättestort. Det mindre är signerat och numrerat, ska säljas i en mindre upplaga om tio stycken. Smart idé att göra det lite exklusivare. Återstår för mig att de om jag får ihop tio bra foton och sen att skriva ut dem på halvmatt papper.

Går nerför Thor Modéens trappor, något skönare än att gå uppför i den här värmen. Tar mig över till Gamla stan, tar några få bilder men ledsnar snabbt och går tillbaka till Slussen för att åka hem.

Dörren

Kort tripp i dag, bäst att hushålla med krafterna i värmen, eller vad säger ni som var med ända hit :-). Kommentera gärna och gör mig glad.

Hälsningar /MattiPostat 2010-07-07 13:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Betongfoto i -13°

Var inställd på betongfoto. Solen sken ju när jag vaknade så det var lätt att komma iväg. Vid Slussen visade Katarina på -13°. Hade med mig stativet för att plåta Slussens tak, vid Nacka-Värmdöbussarnas terminal. Under 40 allt kallare minuter försökte jag få till bra inställningar med fingrar som snabbt förlorade känseln. Några bilder blev det ju, se nedan. 

Ärggröna pelare

Balkar 4

Kompletterar med en bild ur mitt "Färg/färg, gatufoto på lek"-album. Idén knyckte jag av Nils Jorgensen, somfinns på In-Public (äras den som äras bör). Jag behöver väl inte förklara vad det går ut på?

Blått en dagPostat 2010-01-05 17:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fotogängaren som vernissagelejon, förlåt -katt

Trotsar huvudvärk och ett superfint duggregn och beger mig mot Slussen.  Går Katarinavägen upp, till Stadsgårdshissen.  Hissen invigdes 1907 och användes huvudsakligen av hamnarbetare. Något yngre är sångaren, konstnären med mera Carl-Anton som numer har sin ateljé där.  I dag är det vernissage och jag tänker det kan vara ett ställe att tanka lite bildinspiration.  Har klätt mig som för en skogspromenad, det vill säga i grön fjällrävenjacka, jeans och en stickad mössa i gråsvart. Känner mig nu som en katt bland alla äldre herr Meliner i sina rockar och hattar. Inget jag lider av. Ett äldre par, bekanta med Carl-Anton kommer in: ”Oh, den där vill jag ha. Oh, vad jag tycker om den!”. ”Vill du ha den gumman?”. ”Vi tar den!” 

Får inga kommentarer trots att jag fotar rätt vilt, men antar att Carl-Anton tyckte det var skönt när jag gick. Undrar vad de tänkte? Har ju diskuterat om storleken på kameran spelar någon roll. Kanske gjorde det det här. Kanske skänkte 5D mk II:an lite seriositet åt min annars lätt lodiga uppenbarelse? Funderar på att svida mig i svarta byxor och rock nästa gång. Visserligen lite second hand, men ändå.

Avund?

Går Renstiernas gata ner till Ringvägen och sen längs Bohusgatan mot Götgatan. Först på Götgatan får jag fason på plåtandet, även om dagens bästa togs redan på Katarinavägen. Mycket folk ute i julkommersen. Tar som vanligt en massa bilder, vet av erfarenhet att det oftast fastnar någon min eller blick eller annat intressant.

Götgatan övergår i Götgatsbacken, något av hemmaplan för mitt gatufotande. Stannar vid Fröken Söt och mina favoritskyltdockor. De får mig alltid på gott humör med sitt härliga flatgarv.

Iiih, hon kittlas!

Dagens fotofika intas på Slussens bageri. Får inga bra bilder därifrån, sitter för illa. Ofta är det dåligt ljus så här års, inte bara inomhus. Det stör inte mitt fotande så mycket, jag är inte så noga med att det alltid ska vara tekniskt perfekt. Det som blir brusigt i färg blir ju ett ”konstnärligt” korn i svartvitt.

I sin egen värld.

En liten dagiskille underhåller på bussen hem med de senast inlärda sångerna: ”En sockerbagare”, Staffans visa”, ”Midnatt råder”, flera med kreativa versalternativ. 

 

 Postat 2009-11-28 17:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera