Fotogängaren

Gatufoto - promenad x100

Tog min Fuji på promenad i dag. Slussen till T-centralen. Plåtade mörker och ljus och testade snaps. Sammanfattningsvis: det är bara att öva på. 

Gillar det här stället. Har ofta stått här och väntat på att någon ska knalla förbi ovanför trapporna. I dag hände det! X100 5,6, 1/500, ISO 800

Fler bilder, mer text på "Fotospår". Där läser ni snart upplösningen  av historien då jag blev avvisad från Gullmarsplan  av en "gruppcoach" (för trafikvärdarna) som hävdade att där råder fotoförbud. Postat 2011-05-29 18:13 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gatufoto - avvisad från Gullmars

Ivrig att lära mig nya kameran stannar jag till vid Gullmars efter jobbet och plåtar lite uppe vid bussarna och sen i biljetthallen där solen letade sig in och lyste upp stressade pendlare. Intressant att försöka plåta. Hinner inte långt innan en MTR-vitväst etiketterad "gruppcoach" upplyser mig om att fotografering inte är tillåten på denna plats.

Är inte överens med honom om detta utan hävdar att tunnelbanan räknas som allmän plats/offentlig miljö och att fotografering därför är tillåten. – Nix, du måste ha tillstånd av SL. 

Bara att stoppa ner kameran och dra. Och forska i lag och rätt.

PS. Lägger bloggen i GF-poolen, androm till varnagel. DSPostat 2011-05-26 18:42 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gatufoto - Fotografiska ett år

Skön eftermiddagsvärme och ett perfekt tillfälle att fira med Fotografiska, som fyller ett år. Kollar utställningen, som därtill var just ute, där fotografer hade fotograferat fotografer. Lite invigningstal och Cato Lein och Johan Bergman fick berätta om hur deras fotografporträtt kom till ( Mary Ellen Mark respektive Anton Corbijn).  Församlingen får sen ta en Kronenbourg eller en cider och mingla lite.

Passar på att plåta runt lite. Folk utanför/innanför fönster är ju kul. Siluetter likaså. Och banne mig, får jag inte ett fotografporträtt jag också!

Innan jag slinker in på Fotografiska har jag knallat runt på söder och plåtat. Ett par bilder därifrån finner ni på "Fotospår" redan i kväll, resten kommer under de närmaste dagarna.Postat 2011-05-21 21:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - MM via Ellens till MM

Viker dagens after work åt fotografin. Börjar med att titta in på fiket, aka Ellens, och kikar på fotografierna som nyhänger på väggarna. Ellensgänget hänger där själva också, jag morsar på de som hälsar på mig innan jag återupptar min vandring.

Tar mig ut till Fotografins hus och beser "Vardagens vanor, minnen och mysterier", mastersnissarna från Götet och högskolan för fotografi där. Texterna om verken är den stora behållningen. Tja, jag behövde tanka lite rödvin och jordnötter också.

Eftersom det är nära ett museum, tittar jag även in på det och ser ännu fler fotografier, ännu en gång. Mycket bra där! Vilket museum det är kan den som studerar bilderna noga kanske lista ut.

Fler bilder från i dag på min blogg "Fotospår".Postat 2011-05-18 20:35 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gatufoto - Bukowskis och ett klipp

Har ett par hållpunkter för dagens gatufotografiska promenad. Prio ett är min frisör, känner att det är läge för en sommarfrilla. Oftast får jag vänta på min tur, nu var det bara att sätta sig så körde hon igång.

Några vilsna sekunder ute på gatan innan jag finner kursen. Via en revolver med knut på pipan och en glasobelisk passerar jag genom Mammons tempel och förbi Jakobs kyrka. Är på väg mot mellanstation nr 2: Bukowskis och visningen av Contemporary och Design. En hel del fina fotografier av kända fotografiska storfräsare visas bland konst och möbler, vars upphovsmän inte heller går av för hackor.  Det återstår tre dagar av visningen och jag tycker absolut att ni som kan ska gå dit.

Dyker ner i Kungsträdgårdens fina tunnelbanestation och tar blå linje till Fridhemsplan. Nästa. och sista, anhalten är Scandinavian Photo. Köper A3-papper till skrivaren, för utskrift av cirka 100 grimaser. (Besök gärna min blogg på www.merilaid.se för en förklaring. Där får ni dessutom fler bilder från Bukowskis och från dagen i övrigt).

Ägnar mig åt att fotografera nere i tunnelbanan och leker med reklamskyltarna. Lite skoj måste man ju ha medan man väntar på tunnelbanan.

Kanske ingen märkvärdig bild, såna här har tagits förr.Men jag gillar handen under livemänniskans arm.

Ovanstående bild är från Bukowskis. Slår mig att jag glömde titta på övervåningen. men jag köpte katalogen så jag kan kolla där vad jag missade.Postat 2011-05-14 19:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa