Fotogängaren

Urbant foto våren 2012 - resumé

Tänker att jag ska göra ett litet avslut till sommaren och sammanfatta första halvan av 2012. 

Tyngdpunkten detta halvår legat på min blogg Fotospår där jag lägger upp de senaste bilderna, och på Flickr där jag även matar in min bildkatalog.  Motivmässigt är det fortfarande gatufoto som gäller, men som ett vidare begrepp  med "street art", "urban abstracts", klotter, tags, graffiti, objekt, strukturer, texturer, ja allt som man kan ge en urban kontext. Urbant foto! Och det är riktigt kul! Vilket ju är det viktigaste!

(Har inte kollat om alla bilderna är tagna i år, men det är mer inriktningen som summeras).

Under bron

Komposition med betong

Mörk trappa

Åttan och nian

I rulltrappan

Linjer och kurvor

No smoking!

Konsum

Övervakare

Med ballonger som sällskap

Det lutar åt att jag tar sommarledigt härifrån i och med detta. Ha en glad sommar allihop!Postat 2012-05-27 18:56 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gatufoto - eller inte?!

Är helt överens med de som inser/anser att det behövs en, begränsande, poolbeskrivning för Gatufotopoolen. Har sällan haft problem med det då de bilder jag laddat upp i GF rymts inom den beskrivningen. Men med den här fick jag problem. Ansiktet är en reklamaffisch, någon annan mänsklig närvaro finns inte. Men om det inte är gatufoto, vad är det då?Postat 2012-05-21 21:41 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Utflyktstips för fotografer

Om ni är i Stockholm vill säga! 

Gun Gallery visas Saul Leiters "Early colors". För mig är det som visas mycket av gatufotografins grunder. Många av de manér man kan se inom gatufoto finns med här: speglingar, foto genom immigt glas, bil-/buss-/tågpassagerare fotade utifrån, människa och olika textbudskap, klart ljus och djup skugga med mera. 17 juni är sista dagen. Gå dit minst en gång!

Saul Leiter på Gun Gallery

Komposition, Saul Leiter, Gun Gallery.

Gunnel Wåhlstrand, född 1974. Utan titel. Bukowskis Contemporary.

Och passar ni på att se visningen av Bukowskis Contemporary får ni se ett antal verk av både stora samtida konstnärer som kända fotografer.  Bland de senare: Diane Arbus, Christer Strömholm, Aaron Siskind, Lennart Olsson, Dawid, Irving Penn, Sune Jonson. För konsten gäller färg, form och komposition. Och provokation! Jag hittar mycket att inspireras av. Här är 22 maj sista dagen, så det gäller att passa på! 

Matti Merilaid, född 1953. "Contemporary".

Matti Merilaid, född 1953. "Wooden box with green and red".

De två understa verken är av någon lokal förmåga :-)Postat 2012-05-18 17:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera