Fotogängaren

Koll på stan - gatufoto på en lunchrast

Tisdag igen och jag har min friskvårdstimme som tillsammans med lunchrasten ger mig 1 1/2 timme till gatufoto. 

Åker in till t-centralen för att fånga cityfolket under deras lunchrast. Ett härligt solsken ger långa skuggor och fin kontrast mellan ljus och skugga. Det är riktigt kul att fotografera!

Är också mycket nöjd med vad jag kommer hem med, och det är man ju rätt sällan annars.  

Vill ni se varför är ni välkomna att besöka "Fotospår". Varning, några av bilderna kan upplevas som lite , tja, konstiga. Och mycket är dessutom i färg!

Hälsningar /MattiPostat 2010-09-28 18:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Koll på stan - Hillbillyfinissage

I dag blir det en senare utflykt än vanligt. Vill tajma in ”finissaget” av ”Hillbilly heroin, honey!”, fotografen Hannah Modighs bilder från landsortshålan St Charles i Virginia, på Galleri Kontrast och samtidigt se om jag får ihop tre fotoböcker till priset av två.


Hinner ta en fotorunda i mina gamla fotospår längs Götgatsbacken och runt Medis (Medborgarplatsen). 


Klockan tre slinker jag in på Galleri Kontrast och ser en stark men samtidigt vemodig utställning, den skulle kunna vara från någon av alla utflyttningssamhällen i vårt eget Norrland. Knallar till sist över till Fotografiska och köper tre fotoböcker där istället, hittade inga jag ville ha på Kontrast.


Mer text, fler bilder ( inkl alternative takes och iPhonepics) på "Fotospår". Välkomna över!

Hälsningar /MattiPostat 2010-09-26 18:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Koll på stan - Sthlm C in och ut

Har lite ärenden att sköta på stan, men kamerorna är med. Eftersom jag passerar Centralen snokar jag runt i intressanta ljusförhållanden och spännande mörker för att hitta fängslande och fascinerande människor. I datahallen känner jag igen den äldre mannen jag fotograferade  får någon månad sen. Han står där vid skärmen även i dag, var ett tag på väg att smyga mig dit och se vad han tittade på.

"Tjolahopp, typ"

Uträttar mitt ärende och är på väg hemåt igen. Tar en ny repa genom tågstationen och hittar ett par schyssta motiv.

"Solofika"

Resten av storyn och återstående bilder hittar du som vanligt på "Fotospår".

Hälsningar /MattiPostat 2010-09-25 15:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mingel med familjen - Fashion på Fotografiska

Gjorde något jag inte trodde var möjligt. Jag åkte in till stan på kvällen för att "mingla med Familjen" på Fotografiska. Den nya huvudutställningen Fashion! modefotografi genom tiderna öppnades i kväll och flera kända fotografer deltar med sina verk: Penn, Avedon, Man Ray, Edvard Steichen med flera, och till och med Brassai finns med.

Orminge centrum kl 20.30

Är ofta bra trött efter dagen men hann ta en power nap. Blev sen pigg nog att satsa på en kvällsutflykt. Första bilden tog jag redan innan jag klev på bussen. Tycker den blev helbra, kul med en skön start. Läs mer på "Fotospår" och se alla bilderna.

Hälsningar /MattiPostat 2010-09-24 23:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Koll på stan - med iPhone4 på gatufoto

På tisdagar har jag min så kallade friskvårdstimme och tillsammans med en halvtimmes lunchrast har jag gott om tid att med tunnelbanan ta mig till någon intressant plats för lite gatufoto.

Försvinner i mängden (iPhone4 Pro HDR)

Det blir Gullmarsplan som ligger bara två stationer bort och jag uppehåller mig en god stund i stationshallen. En utländsk maskinist kommer och frågar mig var hans båt kan tänkas ligga. Den är på reparation och vet jag månne var det kan vara någonstans. Det enda jag kan komma på är Beckholmens varv och jag instruerar honom hur han ska ta sig dit.

"Gullmarsflicka" (iPhone4 RetroCamera)

Har med mig gatufotokameran 5DmkII/50mm 1,2 och tar en del bilder. Plockar sen upp min nya iPhone4 som jag petat in några fotoappar i. Pro HDR och RetroCamera testar jag här och nu, medan Hipstamatic får anstå ett tag till.


"Salongen" (5DmkII)

På min blogg Fotospår kan ni läsa mer  och se fler dagsfärska bilder.

Välkomna   /MattiPostat 2010-09-21 20:31 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa