Fotogängaren

Gatufoto - Svartsyn vid Slussen

I förra blogginlägget föreslog jag bland annat Slussen, främst bussterminalen, som alternativ till sommar och sol. Lite svårt för utsocknes, men kanske har ni någon buss- eller tågstation att söka motiv i? Själv har jag bara slöat på hemmaplan, med ett par fågelskådarutflykter i närnaturen och korta turer t o r Konsum, Orminge.

Pojke Slussen

Har dock några slussenfoton från tidigare i vår och visar dem här så jag kan börja på ny kula.

Rökig väntan

Svart och blurrigt, men ack så härligt :-) Vill ni se fler bilder med svärta och blurr, kolla Markus Hartels bilder från New Yorks tunnelbana. Han bangar inte. 

Fler av mina bilder ser ni på "Fotospår".Postat 2011-04-25 17:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - påsktips

Konstaterar tillsammans med Tim T att det inte alltid känns så inspirerande att som gatufotograf ge sig ut bland alla helgfirare som ockuperar stadens alla gräsplättar med filtar, hundar, familjer, vänner och picknickkorgar. Alla uteserveringar är fulla med espresso- och lattedrickare och folk lapar sol varhelst det finns en sittplats.

Generationspendling

Så vad återstår? Tja, du kan ju alltid åka buss och se vad du hittar där.

Typresenär

Eller tunnelbana.

Nya skor!

Eller häcka vid Slussen och försöka få till något spännande. Vid Slussen är det i allafall något svalare, tunnelbanan brukar ha okej temperatur  medan bussar kan vara bastuvarma. 

Fler bilder som alltid på "Fotospår". Välkomna!Postat 2011-04-24 12:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gatufoto - Night Life

"They say that night life, they say it ain´t no good life…"

Spain

"Spain"

Inte ofta jag tar med kameran ut på senkvällarna. Den här dagen är det AW och då den är med på jobbet kommer den med till Monk´s Porterhouse, och hela vägen hem. Tack och lov! Plåtar de öl vi drack  för jobbarkompisens ölblogg. Fortsätter fotografera när vi kommer ut och på Gamla stans tunnelbaneperrong tar jag "Spain" och "Glimt" ovan respektive nedan. Lite väl svart för en del, men jag gillar det. Skyll på Gene Smith, Louis Faurer, Moriyama - de plåtade svart och kornigt. Inga jämförelser i övrigt.

Glimt

"Glimt"

Jobbarkompisen lurar sen med mig från Monk´s utsökta utbud av kvalitetsöl till ett sunkhak på söder med ytterst begränsat sortiment. Blir ingen öl för min del.

Ölhaket

Louis Faurer har en (eller flera) bilder där personerna är i kanterna som här. Kanske inte lika långt ifrån varandra dock. Å andra sidan skymtar en kvinnas hårsvall i spegeln i mitten.

När jag kommer till Slussen ser jag denna stiligt tatuerade hjässa. Frågar om jag får plåta den och efter några kontrollfrågor får jag det. Sen är det hans tur att fråga mig: "Jobbade du inte med barn i Orminge förut?" "Jo." "Mina syrror har gått hos dig!" Får sen trevligt sällskap på bussen hem av denne lillebror.

Som alltid hittar ni fler bilder på "Fotospår". Välkomna!Postat 2011-04-22 21:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - drama på 55:an

Får lite tid över och tar en sväng med färjan över till Moderna museet. Aah, vilka sköna fotografier! Aj, aj, aj, vilken bokhandel! Kommer inte därifrån med mindre än att jag köper en bok om Louis Faurer. Promenerar till Kungsträdgården och tar 55:an till Slussen/Södermalmstorg.  Ett drama utspelas plötsligt framför mina tre ögon.

Ja, vad händer? Det får ni fantisera ihop själva. Det slutar iallafall lyckligt och hon lämnar bussen oskadd. (Fler bilder på "Fotospår").

Glad påsk!Postat 2011-04-21 16:35 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hundans vicket tema!

Fido är mänschans bästa polare, sägs det. Tänker därför förära våra fyrbenta vänner en hyllningsblogg. Trots att jag är kattvän. Mest för att jag inte har så många kattbilder än. Ska försöka bättra mig där.

Börjar lite mjukt med en vit best som matchar husses skor.

En gråkråka kollar misstänksamt på en hund. Kråkan kunde synts lite tydligare, men va…

Det kan vara lite läskigt med hundar, även när de är små.

Allt ljus på jycken.

Inte alla barn som önskar sig en hund förstår att man måste gå ut med hunden mörka vintermorgnar och kalla vinterkvällar såväl som regniga sommardagar då man helst vill kura ihop sig i soffan.

Paus för eftertanke, vågar ni fortsätta?

Känsliga tittare bör sluta titta här. Ta en fika eller nå´t. Ni andra, välkomna på en hundpromenad i oskärpa och brus!

Gillade hundens teckning och att den vänder sig och kikar efter polare, medan matte spanar efter bussen. Inte så farligt oskarp ändå. Det kommer värre!

Nu börjar det likna något. Skäll gärna, men det biter inte på mig.

Ett gatufotoporträtt på en rottis, tror jag.

Vad sjutton, det är ju knappt att man ser jycken. Men den finns där, i mattes famn. Om ni ser henne förstås. De finns där i blurret, båda två.Postat 2011-04-16 13:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa