Fotogängaren

Koll på stan - Motsols promenad

Får nästan vårkänslor när jag tittar ut och ser solen stiga mot en blå himmel. Tar det ändå lugnt och klarar av diverse morgonbestyr. Sen bestämmer jag mig för en utflykt in till staden Stockholm. Har utsett kvarteren kring Röda bergen som utgångspunkt. 

Husse i motljus

Byter ut 50:an mot 16-35:an och tar buss och tunnelbana till S:t Eriksplan. Rätt skapligt varmt i solen, men råare i skuggan. Kommer ner till Norrtull och trafiklederna som får mig att tänka på modelltågbanor, men här susar det bilar. Inget trevligt ställe.

Går mot solen och tar några motljusbilder.  Passerar Karlbergs station. Många bär på skidor, sina egna eller barnens. En kommer med ett par slalomskidor över axeln, reafynd?

Bonniers konsthall revisited

Skrotar lite under S:t Eriksbron, härligt ruffigt ställe även i sol. Tar Torsgatan ner mot Norra Ban och genom Centralstation. Vasabron över till Gamla stan. Kollar utifrån in på Café Vulpino (tror jag det heter). Där inne ska jag nog fota någon solig dag, skönt ljus. Men inte i dag. Vapiano heter stället för övrigt.

Fler bilder från dagen ser ni här.Postat 2011-01-30 15:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Koll på stan - oldies but goldies

"I see wonderful things", sa Howard Carter när han kikade in i Tutanchamons gravkammare. Jag har använt kvällen till att leta efter bilder på mina elever till ett bildspel föräldrarna tänkte visa i samband med ett samkväm för barn och föräldrar. Snubblade in i back up-en och började rota i mappar från 2009. 

Hittade en hel del kul. Bilder som jag tidigare ratat men som jag nu tycker är riktigt bra. Ett bevis om något på att bilder likt vin mår bra av att ligga och mogna och ibland blir de riktigt bra (är ingen vinkännare).

Liten och arg

Liten och arg

Tycker den här är jättehärlig ur många aspekter. Vill inte skriva mina bloggbesökare på näsan så ni får bilda er en egen åsikt.

Fotograferna

Fotografen

En pigg tittut-bild. Vet inte vem de smyger på, någon snygg pojke kanske. Hur som helst, de här bilderna gjorde mig glad. I dag ser mitt fotograferande helt annorlunda ut, hur kan ni följa på "Fotospår". Välkomna dit.Postat 2011-01-07 23:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera