Fotogängaren

Koll på skog och stad (och bro) - i hällregn

Hellre regn än sol resonerar jag och packar fotoryggan med 40D och 50D och gluggarna 50/1,2 och 16-35/2.8. Klämmer ner regnponchon också.

18B och två fina lyktstolpar

Börjar jobba igen på måndag och trots att jag noga studerat Tuli Kupferbergs "1001 sätt att leva utan att arbeta" tror jag att jag att jag ändå blir tvungen att infinna mig på min arbetsplats. Ett av förslagen: "hitta en miljon dollar på tolfte gatan". Äsch, jag gillar mitt jobb!

Litet vitt hus

Har ett par idéer kvar att kolla. Tog tidigare i våras en skaplig bild på Johanneshovs-, Skanstulls- och Skansbroarna, inspirerad av Lennart Olsons brobilder. Nu är jag ute efter Skurubron som går över Skurusundet ganska nära där jag bor.

Stockrosor under bron

När jag hoppar av bussen har det börjat regna så pass att regnponchon åker på. Nu blir jag bara blöt om nedre delen av byxbenen. Skorna håller tätt.

Skurubron och -sundet

Nästa idé är att plåta ett gäng höga, ljusa och kala stammar nere i Nyckelviken. Var där för tre år sedan och nu är det dags att ta tag i uppslaget.

Mörk skog i Nyckelviken

Tar  Ivar Åkerfelds stig in i naturreservatet. Några riktigt små pysslingar rider på ponnyer när jag kommer ner till Stora Nyckelviken, en herrgård med anor från 1740, några får bräker.

Det ser inte alls ut så som jag mindes det. Kanske har flera av träden hunnit fällas av höststormarna? Härligt stora cirka 1,5 meter höga kardborreblad bildar skog, men gör sig inte riktigt bra i bild.

Utanför Fotografiska, under tak

Promenerar längs den naturföljsamt slingrande ekkantade vägen upp till Skönviksvägen och behöver inte vänta länge innan 471:an kommer och tar mig till Londonviadukten. Mitt nästa ärende är att plocka upp mitt medlemskort på Fotografiska. Tar några skapliga bilder med regnkänsla utanför och kan sen åka hem ganska nöjd.

Paraplyväder

Många bilder blev det. Eftersom min WordPressblogg ligger nere får ni allt här på en gång. 

Ner med grejerna i cykelkorgen, sen snabbt in på Fotografiska

Kul att ni läste och tittade på dagens bildskörd. Kommentera gärna (ni slapp ju vara ute regnet själva, eller hur?  :-) ).

Sommarhälsningar /MattiPostat 2010-08-07 17:49 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Koll på NATUREN - från asfalt till klorofyll

Efter ett drygt år av gatufoto har jag börjat tänka lite på naturfotografi igen. Har en spännande vik en halvtimme bort, Ängsviken, med en brant klippa som stupar ner i havet. Det sägs att korpen häckar här. På andra sidan ligger Lidingö och här i viken låg dansken med sin armada på den tiden när Sverige var okontanta med sina grannar. Öarna  i sundet utanför heter Danmarks holme och Lilla Swithiod (Sveriges holme enligt Eniro). 

Mystisk låda i Myrsjön. Bilden tagen för ett par årsedan.

Tycker det ser lite svalare ut så jag tänker mig en utflykt till viken på kvällskvisten. Svalare är det ju inte, men nu är jag ute så det är bara att knata på. Träffar pappan till  en elev jag hade när hon var 7-9 år, nu är hon 38! Men vi känner oss unga ändå, han för att han fått ett barnbarn att följa, jag för att jag jobbar med ungar.

Sten (omreglerad)

Tar lite bilder på träd och stubbar på väg mot viken, tanken är att konvertera dem till svartvitt. Fick senaste numret av Black&White Photography i dag där läsarna tipsas om att gå ner lågt och plåta för att få med förgrunden. Testar det nere på stranden och får med lite stenar och grenar. Missar skärpan dessvärre, men det kommer jag ihåg nästa gång. Solen står fortfarande ganska högt, klockan är bara kvart i sju på kvällen, och det blir rätt skarpa kontraster.  Hör en fågel varna ute på Danska ängen och jag försöker få en skymt av den. Den döljer sig i ett dike och låter "tjeck-tjeck yik". Har lagt av med fågelskådningen och lämnade därför kikaren hemma. Står kvar en stund ändå, innan jag fortsätter hemåt.

Är bra svettig när jag kommer hem. Importerar bilderna i LR3, konverterar till svartvitt och drar i reglagen hit och dit. Inte lätt att få det bra. Bifogade bilder visar hur det blev. Jag har lagt till några jag hittade i arkivet och konverterade.

Här skulle det varit skärpa på trädgrenen i förgrunden (omreglerad)

Annars försöker jag få till en hemsida, går det så går det, annars får det vara. Inte helt lätt det heller.

Skärgårdsklippor,  fotograferade under en fågelskådartur med M/S Josephine får ett par år sedan

Väntar också på att få se första exemplaret av min fotobok, borde komma när som helst. Är någon nyfiken, går det att kolla här: http://www.blurb.com/bookstore/detail/1464075?alt=Fotospår+Phootprints%2C+as+listed+under+Arts+%26+Photography

Tack för att du läste, vill du ge en kommentar blir jag glad.

Hälsningar /MattiPostat 2010-07-20 21:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Låt hjärtat vara med

Ett par timmars förmiddagssol, eller om det var två koppar espresso, fick mig att vakna till och skynda på morgonbestyren.  Väl inne vid Slussen var det sen samma gråväder som de flesta andra dagar. Gick längs Skeppsbron och fick strax sällskap av en fågelskådare ivrig att fylla på sin "betonglista" (gäller fåglar sedda inom tullarna, om jag inte minns fel) med nya kryss, det är ju nytt år och ny lista. Även min årslista kunde fyllas på med storskarv, storskrak, vigg, sothöna, gräsand, grågås, kanadagås, knölsvan, kaja. Vid Strömmens fågelmatning stötte vi på Svante Söderholm, känd skådare i Stockholm med omnejd. Han kikarspanade efter skedand, hona, men hade vid det tillfället ännu ej sett den. Såg sedan på Svalan/dagens fågel att han hittade den till sist.

Vinter i Vasaparken

Hade bara en idé för dagen, att plåta vinteraktiviteterna i Vasaparken och försöka få en Brueghelsk touch på det. Pretentiöst värre, alltså. Dåligt med nyanser i gråvädret, plus en klåpare bakom kameran omintetgjorde det hela.

Hjärtans kär

Ett par hjärtan räddade kanske dagen. Fick bli lite av tema.

Betonghjärtat

Avslutade med att skåda betongtak med mera under t-banan i Slussen, medan jag väntade på bussen. Mörkt, skulle behövt stativ, men annars är det en häftig, abstrakt, motivvärld som öppnar sig där.

Tak abstrakt

Tack för att du tog dig tiden att läsa och titta på mina bilder, tusen tack om du därtill ville lägga en kommentar. Ha det bra! /MattiPostat 2010-01-04 17:26 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera