Fotogängaren

Urbant foto - Berlin, benhinnorna kvider

I går blev det en riktig långpromenad då jag gick från Mitte ut till Lichterfelde/Steglitz. Hann med en titt på Botanischer Garten und Botanisches Museum innan puben Loch Ness öppnade kl 17. På vägen hann jag plåta en del, knallade i cirka två och en halv timme. Jamade gott i benhinnorna!

På puben träffade jag Janne Bernhardtz och Gustaf Engberg, två riktiga berlinkännare och -fotografer. Hade redan fått en massa tips av Gustaf via kommentarer på min blogg (www.merilaid.se) och fick en hel del nya tips nu, samtidigt som vi dricker skotsk ale (Gustaf och jag) och tyskt öl (Janne). Åt en cottage pie och fick i mig hela!

Plåtade i "normal" med Fuji X-T1 och då fungerade det att ladda upp bilderna till Lightroom. Bra tips, Dan Westtorp, tack!

Har ett par "kontrollstationer" kvar att besöka, ska kanske klmma några i dag, men först frukost!

Janne och Gustaf

Hjullastare

Pendlare på Yorckstrasse

Walk a mile in my shoes

Kvällstidsfördriv

Vårpollen?Postat 2014-02-27 08:18 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Urbant foto - Berlin halva

Det har hunnit bli onsdag i Berlin. Det har varit fullt ös hittills: tidig frukost och sen iväg! Jag skenade ut på stan efter Fujis nya X-T1 så snabbt jag kunde och fick tag på den och valde en 18mm. Första intrycken är mycket positiva. Nackdelen är att jag inte kan föra över bilderna till datorn, vad jag förstår för att Adobe inte uppdaterat LR med den här modellen. Ska se om det går att ladda ner något från Fuji, har ingen cd/dvd på min MacBook för den medföljande skivan. Någon läsare kanske även är en lösare?

St Moritz ande

En av mina "kontrollstationer" var Bierkombinat Kreutzberg. Är inte så förtjust i tysk öl, men här finns tysk ale. Fotboll på tv och trevliga tyskar att surra med. En härlig kväll!

I love Berlin

I går tisdag tog vi en långpromenad ner till nedlagda flygplatsen Tempelhof, berömd för luftbron under kalla kriget. En upplevelse att se detta enorma område, nu invaderat av motionärer av olika slag och diverse kitesurfare.

Interiör

Gott käk hittills, men vilka portioner! Som svensk får man ju panik när man börjar känna sig mätt och bara ätit upp hälften. Vi besökte franska restaurangen Entrecôte och delade på en fantastisk köttbit som hovmästaren rekommenderade, serverad med tändstickssmala men ändå perfekta pommes frites. Mycket gott, men den fick inte heller plats. Bondomelett, gjord på en hel äggkartong, wienerschnitzel med massor av stekt potatis, hamburgare på White trash, minst en tredjedel fick bäras tillbaka ut.

Berlin by night

Blandade bilder här, mer om mina äventyr i Berlin på www.merilaid.se.Postat 2014-02-26 08:58 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Urbant foto - Berlin nästa

Dags för årets berlinutflykt, hoppas kunna göra det till en sportlovstradition. Hoppas också kunna kicka igång fotandet igen, har varit lite glåmigt där ett tag nu. 

Det blir med en lätt fotopackning, bara Fuji X100 får följa med. Promenaderna blir bekvämare och sannolikt längre nu. Har ett gäng kontrollstationer utlagda i för mig nya stadsdelar, blir spännande. På www.merilaid.se kan ni följa hur det/jag går.

Nedan vinterns gatufoto, plåtat med X100.Postat 2014-02-23 15:42 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera