Fotogängaren

Urbant äppelfoto 2015

Hek Tad är en gatukonstnär vars signatur dök upp lite här och där. Lite kul med bilden nedan är att jag har just den bilden på John Lennon på en t-shirt, men på den står det New York City och inte Hek Tad City

Flyttar upp från förra årets Jane´s på Jane Street till Chelsea Savoy på 23:e. Byter därmed från tågkupé med dusch och wc i korridoren till ett hotellrum av normal standard, därtill med kylskåp. Bra läge med det mesta just utanför dörren, tunnelbana, frukostställen, livsmedelsaffär och en bra pub.

Porträtt

Varmt hela veckan, +28° och sol från klar himmel. Som gatufotograf är det bara att tugga i sig och göra sina mil längs avenyer och gator. Och se till att tanka vatten!

Arbetarens vila

Har förköpt biljett till Yankee Stadium och fotbollsmatchen (soccer) mellan New York City FC och Toronto. Hemmalaget med spelare som Frank Lampard och Andrea Pirlo. Ett trevligt onsdagsäventyr, från att hitta dit med tunnelbanan och matchen i sig med sitt patriotiska förspel och ölförsäljare ständigt i mellangångarna.

Tidigt samma dag besöker jag nya Whitney Museum of American Art, med amerikansk 1900-talskonst och foto. Hur häftigt som helst och inspirerande även för en amatörgatufotograf. Hinner även med att se Champions league-matcherna innan jag tar D-line upp till Yankee Stadium.

Vet inte om konstutställningen inspirerade mig till nedanstående två urban abstracts.

Photoville heter en fotoutställning nere i Brooklyn Bridge Park och jag tar en långpromenad dit bara för att finna att de inte har öppnat. Det är också oklart när de öppnar. Som kompensation finns systerutställningen the Fence, som håller hög klass. 

Basketspelare, Brooklyn

Sista långpromenaden tar mig djupt in i Brooklyn och till street art-konstnärerna Bushwick Art Collective. De har här hela kvarter till sitt förfogande liksom hjälpmedel typ skylift. Långt dit och lika långt tillbaka, men värt mödan. Tror inte att jag såg allt, men då har jag ju något kvar till nästa år.

Som ni ser har jag valt gatukonst med ansikten, ögon et cetera vilket jag gillar mest.

Några öl hinner jag med, inte särskilt många men ofta särskilt goda som Grimm´s Super Symmetry och Captain Lawrence Grapefruit IPA. Två ställen föll jag för: TopHops och Good Beer, på båda ställena kunde man dricka öl och köpa med sig ur ett spännande sortiment "craft beer". Nästa år packar jag ner en ölöppnare.Postat 2015-09-27 12:56 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera