Fotogängaren

Urbant foto – med Sofokles i SoFo

"Hos Sofokles styr gudarna människans öde och varje försök hon gör för att undfly detta leder bara än snabbare i fördärvet." (Wikipedia).

Gudarna styrde mig denna lördag till SoFo (söder om Folkungagatan). Katarina Ban närmare bestämt och den gerillautställning med fotografier av Annika Söderlund, Anders Reitmaier, Ernst Fusser, Håkan Wrammer, Rasmus Rantil, Sigfrid Lundberg och Micke Berg som där hängde på en vägg.

Rätt jobbigt ljus, men vem bryr sig? Slank in på Katarina Ölcafé intill och tog en Intergalactic Power Attack IPA, från Enskedebryggeriet Late Night Brewery. Det ligger cirka 800 meter från skolan där jag jobbar, för övrigt. Ölcaféet får nog fler besök, mysigt ställe, trevlig öllista.

Caféerna hade en gulddag, fullsatt överallt.

Sick-sackade mig norrut, svängde in på ruffiga Kocksgatan innan jag vek av och korsade gränsen.

Norr om Folkungagatan blev det Tjärhovsgatan till Medis och sen Götgatan och Götgatsbacken mot Slussen. "Come to Jesus before it´s too late", mässade en kvinna på Slussplan. Jag såg istället till att inte missa bussen.

Tack för sällskapet, hoppas ni hade behållning av bilderna.Postat 2015-05-23 19:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Urbant foto – en promenad i Sori

Till sist lite sol och då finns inga ursäkter längre. Tar således en promenad genom Sori, för er som inte är bekanta med stan betyder det South of Ringvägen :)

Passerar Skrattmajas Cafe och hör mycket riktigt skratt, men det har tagit sig ut genom en öppen balkongdörr på fjärde våningen. Gott om joggare i dessa kvarter, en buss måste tuta på ett par motionärer mitt i gatan med musik i öronen.

I den här bilden gillar jag texten på väskan: "Anfall är bästa försvar" som jag sätter i relation till väggens skylt: "Certified partner". Sen om det även blir en intressant rygg till Bengts initierade veckotema, vet jag inte.

Ett par äldre väninnor har klätt sig ordentligt trots solen, men det är bara 12° varmt. Lite väl städade kvarter här för mitt gillande, nybyggt och bostadsrätt. Inte direkt Kocksgatan. 

Lite klotter och lite skuggor får det bli så länge. Och en husfasad med fönsterreflektioner i gatan.

Under Skanstulls- och Hammarbybron dyker det upp lite graffiti och klotter på allvar och jag tar mig upp mot Ringvägen igen.

Lämnar nu Sori och tar mig förbi Skanstulls t-baneuppgång där jag hoppats på trevliga spegeleffekter men ett fett moln skymmer mina avsikter. Några bilder blir det ändå, men inte de jag hoppats på.

En bit upp på Götgatan händer det som händer ibland, tack och lov rätt sällan. Jag missar en bra bild, hade uppmärksamheten åt fel håll. Den grämelsen gnagde länge i magen. Dessbättre får jag ändå en bild att glädjas över och den får avsluta dagens inlägg.Postat 2015-05-16 15:45 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Urbant foto – är detta gatufoto?

För att snacka vidare om vad som är och inte är i gatufotovärlden, från hundar till duvor. Slussen, inga människor i sikte. Är detta gatufoto? Postat 2015-05-10 15:51 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Urbant foto – med ny glugg, Fujinon 16-55mm/2,8

Lyckas hala slöfocken, låter lättingen gå på plankan och tar mig i till stan för att i vårsolen lufsa från Slussen till fiket högst upp i Kulturhuset. På min Fuji X-T1 sitter nyinköpta normalzoomen 16-55mm/2,8 som jag nu tänker bekanta mig med.

Fikar gör jag sedermera med fotopolare Sven och två timmar försvinner raskt. Bilder blir det, i färg och svartvitt, de senare visas här.Postat 2015-05-03 20:31 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Urbant foto – iPhoneuppgradering och mer tunnelbanefoto

Uppgraderade min iPhone från 4 till 6, mest för att få en bättre kamera. Fortsätter plåta på väg till och från jobbet. Lite socialantropologi, typ.

Har lite problem med min WordPress-blogg www.merilaid.se. Rubrikfältet syns inte när jag ska skriva mina inlägg. Nå´n som vet nå´t?

Generationers pendlingPostat 2015-05-01 18:41 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera