Fotogängaren

Urbant foto - Berlin halva

Det har hunnit bli onsdag i Berlin. Det har varit fullt ös hittills: tidig frukost och sen iväg! Jag skenade ut på stan efter Fujis nya X-T1 så snabbt jag kunde och fick tag på den och valde en 18mm. Första intrycken är mycket positiva. Nackdelen är att jag inte kan föra över bilderna till datorn, vad jag förstår för att Adobe inte uppdaterat LR med den här modellen. Ska se om det går att ladda ner något från Fuji, har ingen cd/dvd på min MacBook för den medföljande skivan. Någon läsare kanske även är en lösare?

St Moritz ande

En av mina "kontrollstationer" var Bierkombinat Kreutzberg. Är inte så förtjust i tysk öl, men här finns tysk ale. Fotboll på tv och trevliga tyskar att surra med. En härlig kväll!

I love Berlin

I går tisdag tog vi en långpromenad ner till nedlagda flygplatsen Tempelhof, berömd för luftbron under kalla kriget. En upplevelse att se detta enorma område, nu invaderat av motionärer av olika slag och diverse kitesurfare.

Interiör

Gott käk hittills, men vilka portioner! Som svensk får man ju panik när man börjar känna sig mätt och bara ätit upp hälften. Vi besökte franska restaurangen Entrecôte och delade på en fantastisk köttbit som hovmästaren rekommenderade, serverad med tändstickssmala men ändå perfekta pommes frites. Mycket gott, men den fick inte heller plats. Bondomelett, gjord på en hel äggkartong, wienerschnitzel med massor av stekt potatis, hamburgare på White trash, minst en tredjedel fick bäras tillbaka ut.

Berlin by night

Blandade bilder här, mer om mina äventyr i Berlin på www.merilaid.se.Postat 2014-02-26 08:58 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera