Fotogängaren

Urbant foto - Berlin 2015 i svartvitt

Denna Berlinsommar blev det mest i färg, med några undantag som jag visar här. Om det är en tillfällig åkomma eller kroniskt, får framtiden utvisa.

Vila/rusa

Ljukänslighet

Kattunge

Man i regnPostat 2015-07-30 13:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Urbant foto - Berlin 2015 i färg

Har just varit en vecka i sommar-Berlin och nött skor och gata. Efter tre år på samma hotell omlokaliserade jag mig och fick nya kvarter att bekanta mig med.

Brukar inte bry mig om sevärdheter men den här gången snubblar jag över dem, Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie, Siegessäule, Brandenburger Tor, Kaiser Wilhelms Gedächtnis kirche, Holocaust memorial. Brandenburger Tor får jag på köpet. Snopnast blir jag nog när jag plötsligt står på parkeringsplatsen varunder Führerbunkern ligger.

Åker ju ner för att gatufota och nedan ser ni en del av resultatet.

Spegling, Berlin Hauptbahnhof

På diagonalen, Potzdamer Platz, Berlin

Siluetter, Potsdamer Platz Berlin

Spegling, Berlin

Det röda paraplyet

Paraplyflicka

Man med cykel

PROTOJE - abstrakt

Fler Berlinbilder finns i mitt Berlinalbum. Vill ni läsa om mina upplevelser i Berlin är Fotospår platsen.Postat 2015-07-27 12:04 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Urbant foto - innan jag drar…

…till Berlin.

Det blir fjärde gången på tre år som jag tar en vecka i den tyska huvudstaden. Berlin är så stort att det ständigt finns nytt att upptäcka. Byter hotell, lämnar Kreutzberg för kvarteren vid Berlin Hauptbahnhof, och får ett nytt grannskap att lära känna. Inte minst blir järnvägsstationens alla vinklar och vrår spännande att undersöka. 

Håller ett öga på saker och ting

En veckas gatufotande väntar således. Och jag fortsätter blanda färg och svartvitt, gatufoto, street art och abstrakt, det vill säga det jag träffar på.

Tack för musiken

Det finns ju en hel del gatukonst i stan, även om jag inte förväntar mig så mycket av det i mina hotellkvarter. East Side Gallery och området vid Revalerstrasse är de största street art-platserna jag känner till, och i Kreutzberg finns det massor. Om än mycket är klotter, stickers och tags.

Jag gillar också det slumpartade abstrakta. Det som ingen enskild människa har skapat utan det har tillblivit över tid och just den här gillar jag mycket. Utsnittet är mitt.

Lite ljus och mörker som avslutning.

Underjordisk passage

Sådär, nu har jag peppat mig själv lite.Postat 2015-07-13 10:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera