Fotogängaren

Gatufoto - En repa på stan

Vilade hela förra helgen och även i går, så det är på tiden att jag kommer iväg. Söndag innebär ofta en kik på Hötorgsloppisen. Har jag tur blir det kanske någon skaplig bild, det är ju alltid mycket folk ute så det är bara att spana efter karaktärer och miner. Och fånga dem på bild!

Hans Ekestang är stor som fotograf av gamla bluesfarbröder ochför närvarande visas ett gäng fina blueporträtt på Clarion hotel på Ringvägen. "Blue photo"! Snyggt!

Från Skanstull blir det en liten promenad genom SoFo. Ser Jonas Berglunds fina bildserie, "en orange vägg vid Nytorget", på Café Hängmattan på Södermannagatan. Den tycker jag ni kan leta upp. Ser också "she´s in the picture" på CFF, fotografierna här kräver mer av sin betraktare.

Som alltid blir det en stund vid Nackabussarnas terminal under Slussen.

Mer finns här.Postat 2011-10-30 16:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En räv korsar St Pauls

Hinner med en kort gatufotosväng i skymningen innan jag sammanstrålar med jobbarkompisar för lite god mat. Vi avslutar på en pub nära Mariatorget och det är strax före midnatt när jag bryter upp för att via St Paulsgtan ta mig till Slussen och Nackabussarna.

En räv kommer tassande Kvarngatan upp efter ett besök på kyrkogården vid Maria Magdalena. Den fortsätter raskt söderut. Det är Halloweentider!Postat 2011-10-29 13:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gatufoto - Loppis, Smoliansky, fotboll

Har för dagen endast ett slutmål, det får sen ge sig vilken väg jag tar dit. Börjar vid Hammarbykanalen, går under Danviksbron och runt berget in mot Stadsgården.

Det är kö in på Fotografiska så jag hoppar utställningen med lejon och elefanter, och omtitten av Helen Levitt, och tar mig via Slussens tunnlar över till Gamla stan. 

Utanför Wirströms ser det som i Manchester, folk står ute och röker men alla är inte så sociala.

Hötorgsloppisen badar i höstsol. Tar några porträtt innan jag vandrar vidare norrut.

Tittar in på Gun Gallery och ser Smolianskys miniatyrer. Åker sen ut till Ropsten, hinner en sväng i Värtahamnen innan jag letar mig upp till Hjorthagens IP. Rörledningar, pysande ånga, långtradare och ett stort vägbygge. En långtradare har fått problem, bärgare och polis är på plats och det blir snabbt långa köer.

Till sist är tiden inne och jag når min destination, Hjorthagens IP och kvartsfinalen i pojkallsvenskan, Djurgårn´s U17 mot Västerås. DIF:s unga torskar efter straffar, 6-7. Lika kylslaget som förra lördagen efter att solen gått ner.

Men innan det blir för kallt är det kul att se bra fotboll och att försöka fånga den på bild.

Fler bilder på "Fotospår". Välkomna över!Postat 2011-10-16 23:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Långpromenad Slussen - Kristineberg

Skippar Fotografiska som startpunkt och börjar istället i Gamla stan. På Blå gungan, Österlång, ställer Therése Särnbäck och Carl Lindhe ut fotografier. Förutom lite svartvit "nostalgica" från London 1964 är det "fotokonst" som ställs ut.

Höst i Blå gången, Slussen (och hela vägen till Gamla stan och en bit in på Österlånggatan)


Carl Lindhe

Via ett vernissage på Nationalgalleriet där jag tankar en skvätt vitt knallar jag över till Kungsholmen. DN På stan har skrivit fel klockslag och redan klockan 13, en timme tidigt, står vi några stycken utanför Studio Bergamott. Jacob Forsell ställer ut "Åren med Björn Borg". Inget vin här förrän kl 14 och då ska jag vara på min slutstation. Missar även Björn Borgs förväntade närvaro.

Ledsna rosor bakom galler


"Åren med Björn Borg"

För klockan 14 på Kristinebergs IP spelar Djurgårdens U19 mot Syrianska. Det blir allt kallare ju längre matchen går och när det blir förlängning sticker det redan i fingertopparna. Är inte riktigt klädd för 90 + 30 minuter fotboll. Men jag har roligt när jag försöker fånga fotbollspelarnas kamp. Här nedan försöker jag a) återskapa gamla tiders sportfoto b) vara konstnärlig, genom att konvertera bilderna till svartvitt. Välj själva men ha överseende med en charlatans nycker!

Bensprattel

Trassel med målvakt

Närkampande trio

På vägen till tunnelbanan fångar en fågelflock mitt intresse. Det skulle kunna vara en helt vanlig svärm gråsparv men något säger mig att det kan vara något grannare. Steglits! Senast skådad i Manchester!

Steglits i tistelsnår


Riktigt skönt att få sätta sig i tunnelbanevagnen och sakta tina upp.

Det blir till sist en ganska skaplig variation även denna lördag. Mer bilder, och bara i färg, på "Fotospår". Men bara för er som är nyfikna!Postat 2011-10-08 20:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - Tisdagspendang

Vad sitter bättre än ännu ett par pangpendanger? Ganska mycket om besvärar sig att tänka efter. Men varför göra sig besvär? Passa på, det kan vara sista paret ut i min pendangserie.

Drill till gitarr

Nöden har ingen cykel

Vad har bilderna gemensamt respektive vad skiljer dem åt?

Helt andra bilder finner ni på "Fotospår".Postat 2011-10-04 20:58 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa