Fotogängaren

Skoj Camera Days - fortsättningen

Mer skoj med kameran! Startar söndagens fotopromenad på Galleri Kontrast och den utmärkta utställningen "Bakom rubrikerna". Bilder som berör!

Produktplacering


Om jag någongång skulle få råd att köpa en grävskopa kan jag ha nytta av denna manual.

Spanar efter såväl stort som smått på min väg längs Brännkyrkagatan ner till Hornstull. Där nere byggs det om och en smal gång leder ut på Långholmsgatan. Konstig musik och en ljusskylt fångar min uppmärksamhet. Hej! hälsar den.

Hej!

Stöter samman med Jimmy D vid Rålis och vi tittar till skejtarna mellan bropelarna. Vid Fridhemsplan tar Jimmy tricken medan jag fortsätter mot city.

Rålisskejtare

Kollar loppisen på Hötorget, glesare mellan borden nu när det är vinter och kallt. Ser ingen Situation Stockholm-försäljare heller, tyvärr. Bra tidning!

Mer på "Fotospår".Postat 2012-01-29 21:03 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ingenting att göra

Hittar den här programförklaringen på sockeln till en skulptur och gjorde den till min :-)

Det fortsatta resultatet av lördagens fotopromenad följer härnedan. Besökte Danvikens kyrkogård, är uppväxt i faggorna och min mor bodde kvar tills hon avled. 

Ornamentik

Sittyskejp

Hade tänkt mig att kika på Nordens fotoskolas examensutställning "Bakom rubrikerna", på Galleri Kontrast. Där var det knökfullt och alla stod stilla och snackade. Fanns inte en chans att kunna ta sig runt och kolla utställningen.

Demolition, Luntmakargatan 31 (kan också symbolisera raserandet av vår välfärd)

(Petar in ett par gatufoton så ni inte ruttnar helt och hållet på min "konst").

Happy socks

Knallade över till Angelika Knäpper Gallery på Tegnérgatan. Vernissage där för Martin Wickströms "Not dark yet". En spännande utställning av måleri och skulptur. Gillade vad jag såg. Fullt med hermeliner, men även en katt som jag fick ett glas vitt.Postat 2012-01-23 20:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Joy Camera Days

Var ute förra helgen och lattjade runt lite på stan.  Den här gången var det 5DmkII med 50mm/1.2 som fick hänga med, jag ville leka med kort skärpedjup igen då det var ett tag sen senast. 

Första bilden är tagen genom en dörr till en, tror jag, kinesisk restaurang. Föll för de dekorativa inslagen.

Spanade in den här lampkulan redan helgen innan.

Tyckte den här saken i mitten lovade gott för ett svartvitt experiment, även det med kort skärpedjup. Mannen dyker plötsligt upp och hinner precis uppfatta mig när jag trycker av.

Har ingen kommentar till nedanstående egentligen. Kanske: kort möte respektive långt möte, det skiljer ju i avstånd.

Får en perfekt profil i nedanstående bild, om än fel placerad för en god komposition. Reklamnyllet sitter fint där bakom.

Ibland behöver man pusta ut.

Nu är jag strax på väg in till stan för nya eskapader som kanske redovisas i bildform redan i kväll på "Fotospår". 

Det var kul att knåpa ihop detta och det är det som gäller; låt dina fotodagar bli joy camera days.Postat 2012-01-21 11:15 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera