Fotogängaren

Gatufoto - pendang 2

Pendanger, bildpar som hänger ihop på ett eller annat sätt. Fick som sagt inspiration från Bruce Chatwins "Fotografier och dagboksblad". När jag kollar genom mina album hittar jag ett antal bilder som kan paras ihop på ett eller annat sätt.

#1781312

Så det kommer jag att plåga er med i veckorna ett tag framöver. Samtidigt får jag tillfälle att lufta arkivet.

Jämnt skägg?

När det väl är helg igen hoppas jag kunna visa färskt gatufoto från huvudstaden.

Vill ni se andra bilder, slå över till "Fotospår".Postat 2011-08-30 20:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - pendang

En tidig favorit bland författare är Bruce Chatwin (1940-1989). Chatwin var framförallt en reseskildrare av rang. Han fotograferade en hel del och i "Fotografier och dagboksblad" visas bilder från Mauretanien, Patagonien, Tunisien, Senegal, Mali, Sudan, Dahomey, England, Wyoming/USA, Peru, Turkiet, Portugal, Nepal, Afghanistan, ofta ordnade två och två, som pendanger. Just det är en tanke jag närt ett bra tag.

Nedanstående bilder tycker jag fungerar som pendanger. Vad tycker ni?

Gumman och tunnan

Taxi

Fler och helt andra bilder som vanligt på "Fotospår". Välkomna dit!Postat 2011-08-28 16:36 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Reclaim nånting, vad som helst!

Vet att något är på gång på Sergels torg men inte vad. När jag kommer dit är det någon slags reclaim the pelare for fotografin, typ. Några FS:are hade satt upp bilder på pelarna tillsammans med ngt slags manifest. Gillar idéen och har haft den själv sedan vi gjorde något liknande på Slussen för ett år sen, eller om det hunnit bli två. Synd att jag inte blev inbjuden att delta bara.

Ingen vidare bild, men jag gillar färgmatchningen och dess relativa osannolikhet.

Lite mer rött och gult.

Tar en kort runda i city och pausar i mörkret på Centralen innan jag krånglar mig genom turisthorderna tillbaka till Slussen. Ställer mig i en av katakomberna och väntar på lämpligt fordon att komplettera en Alfa Romeoskylt. Ägaren till Slussengaraget bakom min rygg kommer förbi och undrar vad jag gör. "Väntar på en motorcykel", svarar jag, "vill ha den till skylten där."  "Ja det är en fin miljö. Vi har bilar därinne så jag ville bara fråga." När mc:n väl kommer funkar vill inte kameran, så det blir en blåbuss istället.

Alfa Romeo och blåbuss 2

Får drygt tio minuter på Slussen innan min buss går. Utnyttjar tiden till blurrigt högisofoto.

Blombuketten


Gula trappan med tre damer


Man och varuvagn


Man i Slussenmiljö

Gillar ni blurr är ni välkomna över till "Fotospår", men där är blurret svartvitt och går under namnet "korn" :-).Postat 2011-08-27 19:07 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Att göra när lusten avtagit

Läser här och var hur än den ena än den andra fotografen klagar över tappad sug, det gäller även mig. En förtida höstdepression kan man ana. Då gäller det att ha några knep att ta till. För mig funkar det att ha ett mål för fotopromenaden, en utställning, foto eller konst. Kameran är med, men det känns inte lika misslyckat att inte ha plåtat något om du bara upplevt något, sett något intressant.

Nu är jag främst gatufotograf och alltmer kräsen. Det blir allt längre mellan de bra bilderna så jag passar på att fotografera annat. "Stadens accesoirer" kan de kallas, de kvarglömda persedlarna, de små lapparna på stuprören, klottret på ståldörrar och betong. 

Det blir ibland kul bilder att ta hem och leka komposition med. Visar några exempel från i dag och i går, väl medveten om att det kanske är mitt helt personliga nöje och att ingen annan ser något värde vare sig i bilderna eller antideppmetoden som sådan. Men, jag plåtar ju för mitt eget nöje, det är roligast så!

För övrigt var jag på moskvafinissaget på Framzéns. Mer om det på "Fotospår".Postat 2011-08-21 19:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Planket 2011 - Det osynliga

Snabb historia, Sthmsplanket 2011. Annonsering ett par veckor innan, hängning några lördagstimmar - klart! Och i det närmaste osynligt blev det då regnet tvingar fotograferna att skydda sina bilder med plast. Osynligast är Smolianskys bidrag, dolt av ett sjok bubbelplast.

Gluttar på Smoliansky

Möter Mattia, som är på väg därifrån, och strax Staffan som jag gör sällskap med på mitt tredje avsynarvarv. En hel del bra foto, om än inte allt faller mig på läppen.

Till vänster: Invisible People. Nightworker in Berlin - Amélie Losier

Tar några riktigt skapliga bilder på vägen. Är ni nyfikna kan ni hänga med till "Fotospår".Postat 2011-08-20 16:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa