Gatufoto - påsktips

Konstaterar tillsammans med Tim T att det inte alltid känns så inspirerande att som gatufotograf ge sig ut bland alla helgfirare som ockuperar stadens alla gräsplättar med filtar, hundar, familjer, vänner och picknickkorgar. Alla uteserveringar är fulla med espresso- och lattedrickare och folk lapar sol varhelst det finns en sittplats.

Generationspendling

Så vad återstår? Tja, du kan ju alltid åka buss och se vad du hittar där.

Typresenär

Eller tunnelbana.

Nya skor!

Eller häcka vid Slussen och försöka få till något spännande. Vid Slussen är det i allafall något svalare, tunnelbanan brukar ha okej temperatur  medan bussar kan vara bastuvarma. 

Fler bilder som alltid på "Fotospår". Välkomna!

Inlagt 2011-04-24 12:06 | Läst 4270 ggr. | Permalink
Det kanske inte är så lämpligt att klampa in på folks filtar bara för att få en kul bild :-). De här människorna verkar då inte vara av den muntra sorten, jag vet inte om "cheese please" hade hjälpt ens :-).
Svar från mattimer 2011-04-24 13:07
Man får kamouflera sig med solglajer och -olja, snika sig nära på en egen filt. Och testa alternativ till "cheese please", typ "beer please" :-) Men du har nog rätt, dagens människor är inte alltid generösa.
Att ta lite andra vägar är ett bra sätt att komma igång med inspirationen, oavsett vad man brukar fota. Att åka buss verkar fungera bra, första bilden är underbar.

Själv tog jag mig ut i naturen idag på eftermiddagen. Var först ut på förmiddagen men även jag fick nog av alla som lapa sol och sörplade latte överallt.
/Janne
Svar från mattimer 2011-04-24 22:31
Har funderat på om jag inte ska sätta mig på någon ringlinje och åka runt, runt och hoppas på att någon intressant människa kliver på. Eller att kontraster uppstår som i bild ett. Tack Janne. Hälsningar /Matti
Vi är för roliga alla tre... du, Jan och jag. Vi låter som en skandinavisk utgåva av Grumpy Old Men som gick på teve för nån tid sen. Tur att detta muttrande om sollapande och lattesörplande dussinmänniskor överallt inte åtföljs av portträttbilder - på oss! Hahaha! Har vi blivit mannen till vänster i bild 1?
Och nu över till något helt annat... Eller hur?! ,-)
/tim
Svar från mattimer 2011-04-25 02:59
Så är det :-) Måste alla människor verkligen vara ute i solen och ha trevligt? Och dessutom tillsammans?!
Känner igen mig i draget kring munnen hos mannen i ettan.
Ettan är verkligen härligt bizarr!
Svar från mattimer 2011-04-25 03:00
Tack Henning. Minns att jag kände att det här måste jag bra få på bild trots att de satt mittemot mig.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?