Gatufoto - Night Life

"They say that night life, they say it ain´t no good life…"

Spain

"Spain"

Inte ofta jag tar med kameran ut på senkvällarna. Den här dagen är det AW och då den är med på jobbet kommer den med till Monk´s Porterhouse, och hela vägen hem. Tack och lov! Plåtar de öl vi drack  för jobbarkompisens ölblogg. Fortsätter fotografera när vi kommer ut och på Gamla stans tunnelbaneperrong tar jag "Spain" och "Glimt" ovan respektive nedan. Lite väl svart för en del, men jag gillar det. Skyll på Gene Smith, Louis Faurer, Moriyama - de plåtade svart och kornigt. Inga jämförelser i övrigt.

Glimt

"Glimt"

Jobbarkompisen lurar sen med mig från Monk´s utsökta utbud av kvalitetsöl till ett sunkhak på söder med ytterst begränsat sortiment. Blir ingen öl för min del.

Ölhaket

Louis Faurer har en (eller flera) bilder där personerna är i kanterna som här. Kanske inte lika långt ifrån varandra dock. Å andra sidan skymtar en kvinnas hårsvall i spegeln i mitten.

När jag kommer till Slussen ser jag denna stiligt tatuerade hjässa. Frågar om jag får plåta den och efter några kontrollfrågor får jag det. Sen är det hans tur att fråga mig: "Jobbade du inte med barn i Orminge förut?" "Jo." "Mina syrror har gått hos dig!" Får sen trevligt sällskap på bussen hem av denne lillebror.

Som alltid hittar ni fler bilder på "Fotospår". Välkomna!

Inlagt 2011-04-22 21:47 | Läst 5448 ggr. | Permalink
Stiliga bilder! Gillade ljuset på hjässan så att säga :-) Skön upprepning av rakade skallar är värt att notera såklart. Intressant lek med skärpedjup i bilden med Sportbladet också. Hoppas du haft det bra i påsk Matti. Är det denna vecka ni haft lov?

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-04-23 00:02
Tack Peter! Kul att du gillar dessa lite mer svårtillgängliga bilder. Yepp, vi har precis haft påsklov och nu är det en skön långhelg. Hoppas du kunnat njuta av lediga dagar du också. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?