Betongfoto i -13°

Var inställd på betongfoto. Solen sken ju när jag vaknade så det var lätt att komma iväg. Vid Slussen visade Katarina på -13°. Hade med mig stativet för att plåta Slussens tak, vid Nacka-Värmdöbussarnas terminal. Under 40 allt kallare minuter försökte jag få till bra inställningar med fingrar som snabbt förlorade känseln. Några bilder blev det ju, se nedan. 

Ärggröna pelare

Balkar 4

Kompletterar med en bild ur mitt "Färg/färg, gatufoto på lek"-album. Idén knyckte jag av Nils Jorgensen, somfinns på In-Public (äras den som äras bör). Jag behöver väl inte förklara vad det går ut på?

Blått en dag

Inlagt 2010-01-05 17:31 | Läst 5631 ggr. | Permalink
Hej Matti,
jag gillar slussenbilderna. Härliga färger och komposition. Fast betongen i den övre bilden undrar jag lite över.... Det ser mest om som Stål tycker jag :-)
/Claes
Svar från mattimer 2010-01-05 20:32
Lite betong tycker jag nog man kan ana uppe i vänstra hörnet, mellan de rödfläckade stålbalkarna :-). Tack för kommentaren! /Matti
Ja OK då, det är kanske inte mängden betong som gör en betongbild, det är att det finns lite betong någon stans överhuvudtaget, även om det knappt syns.
I så fall är det en mycket bra betongbild.
/Claes
Hej Matti!
Slussen bjuder på, både det ena och det andra. Det här var en ny ide´ och mycket intressant.
Läckert komp. och fina linjer.
Snyggt jobbat!
Sven
Svar från mattimer 2010-01-05 21:25
Tjenare, Sven! Fick kanske inspiration av Claes Wåhlin, som plåtat Tranebergsbron underifrån. Gillar själv toppbilden här i bloggen, med en central pelare varifrån oregelbundna linjer löper ut. Tack för de uppskattande orden! /Matti
Jag blir så imponerad av folk som orkar släpa med sig stativet. Särskilt i den här kylan. Brrr. Bara att få kameran på plats. Gillar dina geometriska slussenbilder.
Svar från mattimer 2010-01-05 22:18
Tack, kommentarer som dina gör ju mödan värd! Visste inte hur kallt det var när jag stack hemifrån, men kände det strax i fingertoppar och fötter. Mvh /Matti(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?