Fotogängaren som vernissagelejon, förlåt -katt

Trotsar huvudvärk och ett superfint duggregn och beger mig mot Slussen.  Går Katarinavägen upp, till Stadsgårdshissen.  Hissen invigdes 1907 och användes huvudsakligen av hamnarbetare. Något yngre är sångaren, konstnären med mera Carl-Anton som numer har sin ateljé där.  I dag är det vernissage och jag tänker det kan vara ett ställe att tanka lite bildinspiration.  Har klätt mig som för en skogspromenad, det vill säga i grön fjällrävenjacka, jeans och en stickad mössa i gråsvart. Känner mig nu som en katt bland alla äldre herr Meliner i sina rockar och hattar. Inget jag lider av. Ett äldre par, bekanta med Carl-Anton kommer in: ”Oh, den där vill jag ha. Oh, vad jag tycker om den!”. ”Vill du ha den gumman?”. ”Vi tar den!” 

Får inga kommentarer trots att jag fotar rätt vilt, men antar att Carl-Anton tyckte det var skönt när jag gick. Undrar vad de tänkte? Har ju diskuterat om storleken på kameran spelar någon roll. Kanske gjorde det det här. Kanske skänkte 5D mk II:an lite seriositet åt min annars lätt lodiga uppenbarelse? Funderar på att svida mig i svarta byxor och rock nästa gång. Visserligen lite second hand, men ändå.

Avund?

Går Renstiernas gata ner till Ringvägen och sen längs Bohusgatan mot Götgatan. Först på Götgatan får jag fason på plåtandet, även om dagens bästa togs redan på Katarinavägen. Mycket folk ute i julkommersen. Tar som vanligt en massa bilder, vet av erfarenhet att det oftast fastnar någon min eller blick eller annat intressant.

Götgatan övergår i Götgatsbacken, något av hemmaplan för mitt gatufotande. Stannar vid Fröken Söt och mina favoritskyltdockor. De får mig alltid på gott humör med sitt härliga flatgarv.

Iiih, hon kittlas!

Dagens fotofika intas på Slussens bageri. Får inga bra bilder därifrån, sitter för illa. Ofta är det dåligt ljus så här års, inte bara inomhus. Det stör inte mitt fotande så mycket, jag är inte så noga med att det alltid ska vara tekniskt perfekt. Det som blir brusigt i färg blir ju ett ”konstnärligt” korn i svartvitt.

I sin egen värld.

En liten dagiskille underhåller på bussen hem med de senast inlärda sångerna: ”En sockerbagare”, Staffans visa”, ”Midnatt råder”, flera med kreativa versalternativ. 

 

 

Inlagt 2009-11-28 17:46 | Läst 11176 ggr. | Permalink
Det blev en givande promenad trots duggregnet. Första bilden är ju suverän med reklambilden, flickans sneglande blick på barnvagnen och pappan. Visst kan man ana ett uns av avund i flickans blick.
Kul att höra att Carl-Anton fortfarande håller på. Det var länge sedan jag hörde något om honom.
Svar från mattimer 2009-11-28 18:57
Tack, Torbjörn! Några skapliga shots blev det kanske. C-A är ju en gammal favorit ända sen han lät sina maskrosor blomma… /Matti
Jag ser att du fick till en givande promenad, trots huvudvärk och duggregn. Själv gav jag upp redan när jag vaknade och kollade ut.
Utav dina bilder att bedömma så skulle jag gett mig ut. Skyltdockorna vid "Fröken Söt" är alltid lika trevliga.
Mvh Sven
Svar från mattimer 2009-11-28 20:17
Var inne på att stanna i soffan men kom att tänka på Carl-Antons vernissage. Fotandet sket sig totalt, hade lyckats peta autofokus till manuell på objektivet och funktionsratten från TV till något annat. Fattade inte det tillräckligt fort och eftersom jag kände mig lite obekväm därinne så hann jag inte fixa till det. Man måste ha lite tur för att få bra bilder, och lite blick också kanske. Vädret blev ju bättre. Ha en bra helg! /Matti
Kul att du är så produktiv Matti! Gillade din Reggae talk som svischade förbi, men den är nog gammal kanske...
Svar från mattimer 2009-11-29 22:59
Vilken Reggae talk? Bilden med den titeln ligger kvar i mitt färgalbum… Annars raderade jag ett gäng bilder som inte fick plats när jag var bronsare, i silverdivisionen gör några av dem come-back, som "skrot i sol". Tack för kommentaren och ha en trevlig vecka! /Matti
Härligt Matti. Du trotsar det mesta för en foto-promenad. De e bra. Jag gör detsamma även om min radie just nu är ringa så kan jag fånga skuggorna på väggen. Gillar lill-killens min och att du fångade upp situationen.
Svar från mattimer 2009-12-27 16:09
Tur att jag var ute i det grå i dag, annars hade jag fått lite dåligt samvete. Men det har ju snöat så fort jag varit ledig och då är det svårfotat ute på gatan. Tack för att du läste och kommenterade! /Matti(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver