Koll på stan - Ramlösa…

… är mina bilder, än så länge. Överraskar mig själv med att ta en tidig buss in till stan. Måste ju vara morgonrask för att hinna träffa ramkillen på N. P. Ringström AB Glasmästeri uppe på Östgötagatan. Blir hänvisad en trappa upp och hinner se mig omkring i de gamla och fascinerande hantverkslokalerna.

Byggda för att hysa ett glasmästeri får jag höra. Glas, ramar, fina gamla glasdörrar med spröjs, blyinfattat, tavlor, fotografier med mera i en härlig röra. Till sist dyker han upp, ramkillen, och jag kan kolla vad det kommer att kosta att rama in mina fotografier. Med "vanligt" glas, tunn svart fururam och passepartout och minst 10 stycken foton går det på cirka 320:- per foto, med "antireflex"-glas några tior till.

"Ramkillen"

Pratar sen om ditten och datten runt fotografiens villkor. Några verk av Elisabeth Ohlson Wallin, "Ecce homo", ligger och väntar på behandling. Minns jag rätt tar hon 30 000:- för det största fotografiet, som är jättestort. Det mindre är signerat och numrerat, ska säljas i en mindre upplaga om tio stycken. Smart idé att göra det lite exklusivare. Återstår för mig att de om jag får ihop tio bra foton och sen att skriva ut dem på halvmatt papper.

Går nerför Thor Modéens trappor, något skönare än att gå uppför i den här värmen. Tar mig över till Gamla stan, tar några få bilder men ledsnar snabbt och går tillbaka till Slussen för att åka hem.

Dörren

Kort tripp i dag, bäst att hushålla med krafterna i värmen, eller vad säger ni som var med ända hit :-). Kommentera gärna och gör mig glad.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-07-07 13:16 | Läst 5641 ggr. | Permalink
Jag är väldigt förtjust i fotografi som skildrar folks arbete. Du gör mig inte besviken här Matti. :)
Svar från mattimer 2010-07-07 14:44
Kul att höra, Micke. Tack för det :-) Hälsningar /Matti
Traska på du, jag följer gärna med på dina vandringar härifrån! Men jag håller med om att inspirationen tryter i värmen. Dessutom är det s-t svårt att fota i bla Grasse nu, de enda som inte slickar husväggarna och gömmer sig i skuggorna är turisterna och de väcker inte mycket inspiration hos mig. Jag får förlita mig på arkiven ett tag framöver. Sista bilden gillas mest, snyggt inramat, snygg siluett, fin kurva i stenläggningen och lagom skitigt glas. Tack för turen. /Malin
Svar från mattimer 2010-07-07 17:20
Kul att du hänger med, Malin! Men snart vet man ju inte vad man ska ta sig till. Av dagens skörd är det ju blott den sista som är gatufoto. Men det är rätt kul att komma in och fota hantverkare, även om jag gärna sett att han gjort något ramfastare än att putsa glas :-). Förresten, har du koll på om jag bör skriva ut på matt eller semigloss papper? Tack för sällskapet. Malin, och kommentaren. Hälsningar /Matti
Sista bilden är fantastiskt bra tycker jag! Gråskalan är grym och personen kan inte vara mer perfekt i steget! Snygg oskärpa... en riktig pärla Matti!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2010-07-08 18:54
Tack, Peter. Kul att du fattade tycke för för "Dörren". De tre första bilderna är mest för att illustrera mitt besök på glasmästeriet. Sommarhälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver