Koll på skog och stad (och bro) - i hällregn

Hellre regn än sol resonerar jag och packar fotoryggan med 40D och 50D och gluggarna 50/1,2 och 16-35/2.8. Klämmer ner regnponchon också.

18B och två fina lyktstolpar

Börjar jobba igen på måndag och trots att jag noga studerat Tuli Kupferbergs "1001 sätt att leva utan att arbeta" tror jag att jag att jag ändå blir tvungen att infinna mig på min arbetsplats. Ett av förslagen: "hitta en miljon dollar på tolfte gatan". Äsch, jag gillar mitt jobb!

Litet vitt hus

Har ett par idéer kvar att kolla. Tog tidigare i våras en skaplig bild på Johanneshovs-, Skanstulls- och Skansbroarna, inspirerad av Lennart Olsons brobilder. Nu är jag ute efter Skurubron som går över Skurusundet ganska nära där jag bor.

Stockrosor under bron

När jag hoppar av bussen har det börjat regna så pass att regnponchon åker på. Nu blir jag bara blöt om nedre delen av byxbenen. Skorna håller tätt.

Skurubron och -sundet

Nästa idé är att plåta ett gäng höga, ljusa och kala stammar nere i Nyckelviken. Var där för tre år sedan och nu är det dags att ta tag i uppslaget.

Mörk skog i Nyckelviken

Tar  Ivar Åkerfelds stig in i naturreservatet. Några riktigt små pysslingar rider på ponnyer när jag kommer ner till Stora Nyckelviken, en herrgård med anor från 1740, några får bräker.

Det ser inte alls ut så som jag mindes det. Kanske har flera av träden hunnit fällas av höststormarna? Härligt stora cirka 1,5 meter höga kardborreblad bildar skog, men gör sig inte riktigt bra i bild.

Utanför Fotografiska, under tak

Promenerar längs den naturföljsamt slingrande ekkantade vägen upp till Skönviksvägen och behöver inte vänta länge innan 471:an kommer och tar mig till Londonviadukten. Mitt nästa ärende är att plocka upp mitt medlemskort på Fotografiska. Tar några skapliga bilder med regnkänsla utanför och kan sen åka hem ganska nöjd.

Paraplyväder

Många bilder blev det. Eftersom min WordPressblogg ligger nere får ni allt här på en gång. 

Ner med grejerna i cykelkorgen, sen snabbt in på Fotografiska

Kul att ni läste och tittade på dagens bildskörd. Kommentera gärna (ni slapp ju vara ute regnet själva, eller hur?  :-) ).

Sommarhälsningar /Matti

Inlagt 2010-08-07 17:49 | Läst 5727 ggr. | Permalink
Va själv ute och strosade lite i regnet. Tyvärr vart jag tvungen att dela med mig av paraplyet efter ett tag å då gick det inte lika bra att fotografera. Men visst är det kul med regn i en stad. Sen så fick du några fina bilder med dig hem. Cykelkorgspackerskan vart ju bra
Svar från mattimer 2010-08-07 19:17
Regnponcho rules. Det hade gärna fått titta fram l i t e sol så det inte var så där jämngrått hela tiden. Sen har det visat sig att när gatufotoinspirationen är låg så funkar det med lite naturfoto för att komma igång. Tack för kommentaren, Micke. Sommarhälsningar /Matti.
Flera fina bilder,tror jag fastnar mest för den sista
//Johan
Svar från mattimer 2010-08-07 19:19
Den sista verkar vara favoriten i dag. Tack för kommentaren, Johan. Sommarhälsningar /Matti
Nix, var ute i regnet på Södermalm, Mariartoreget och Horsngatan
Vi tog skydd i gallerier
Svar från mattimer 2010-08-07 19:20
Okej, Bengt. Då behöver du inte kommentera mer än så :-) Men tack ändå. Sommarhälsningar /Matti
Trevligt att få följa med dej på din promenad i bild och text. Många fina bilder fick du till, och det var inte lätt plocka ut någon. Men "18B och två fina lyktstolpar" och "Skurubron och -sundet" är för mig något speciellt som jag fastnade för.
/Sven
Svar från mattimer 2010-08-07 22:21
Och du slapp regnet :-) Kul att du plockar ut lite andra bilder än föregående kommentatorer.
"18B…" ser ju lite öde ut. Broar är det allt något speciellt med. Tack Sven. Antar att vises på måndag? Sommarhälsningar /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?