Låt hjärtat vara med

Ett par timmars förmiddagssol, eller om det var två koppar espresso, fick mig att vakna till och skynda på morgonbestyren.  Väl inne vid Slussen var det sen samma gråväder som de flesta andra dagar. Gick längs Skeppsbron och fick strax sällskap av en fågelskådare ivrig att fylla på sin "betonglista" (gäller fåglar sedda inom tullarna, om jag inte minns fel) med nya kryss, det är ju nytt år och ny lista. Även min årslista kunde fyllas på med storskarv, storskrak, vigg, sothöna, gräsand, grågås, kanadagås, knölsvan, kaja. Vid Strömmens fågelmatning stötte vi på Svante Söderholm, känd skådare i Stockholm med omnejd. Han kikarspanade efter skedand, hona, men hade vid det tillfället ännu ej sett den. Såg sedan på Svalan/dagens fågel att han hittade den till sist.

Vinter i Vasaparken

Hade bara en idé för dagen, att plåta vinteraktiviteterna i Vasaparken och försöka få en Brueghelsk touch på det. Pretentiöst värre, alltså. Dåligt med nyanser i gråvädret, plus en klåpare bakom kameran omintetgjorde det hela.

Hjärtans kär

Ett par hjärtan räddade kanske dagen. Fick bli lite av tema.

Betonghjärtat

Avslutade med att skåda betongtak med mera under t-banan i Slussen, medan jag väntade på bussen. Mörkt, skulle behövt stativ, men annars är det en häftig, abstrakt, motivvärld som öppnar sig där.

Tak abstrakt

Tack för att du tog dig tiden att läsa och titta på mina bilder, tusen tack om du därtill ville lägga en kommentar. Ha det bra! /Matti

Inlagt 2010-01-04 17:26 | Läst 11374 ggr. | Permalink
Jag gillar Slussenbilderna, har tagit en del där själv. Ska också återvända dit med stativ.
Dina Slussen bilder och övriga bilder med text är alltid lika trevligt att ta del av.
Sven
Svar från mattimer 2010-01-05 21:26
Tack för det, Sven! /Matti
Det äldre paret med ett hjärta emellan är en riktig Matti! Det är nice att se hur du lyckas med dina eftertänksamma bilder!

/Peter
Svar från mattimer 2010-01-24 17:34
Tur att du inte la märke till, alternativt underlät att nämna, att fotografen skymtar i skyltfönstret. Men visst var den bilden lite fin?! Tack för kommentaren, Peter! Hälsningar /Matti
Hehe, la faktiskt inte märke till det men nu när du säger det så... :)

Men ögonen dras åt Britt-hjärta-Gunnar, eller vad de nu kan tänkas heta. Väldigt fin tycker jag!(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?