Fotogängaren

Urbant foto - befintligt ljus och annat i Berlin 2016

Sommar och Berlinbesök med foto som huvudaktivitet. Tja, man försöker ju förbättra sitt gatufoto men sitter ibland ändå fast i gamla spår. Men jag sökte och försökte.

Inledde med några svartvita. En av dem nedan.

Brukar alltid kolla vad c/o Berlin har att erbjuda av fotoutställningar och det är samtidigt en skön promenad. Gillade utställningen Allure (fr. style, elegance), fotografier från the Susanne von Meiss Collection. På vägen såg jag detta:

Ljus fascinerar alltid. Gärna svagt sådant.

Älskar gamla symaskiner. Den här butiken hade fönstren fulla av dem, säkert hundra. Har en goding från Husqvarna hemma.

Ljuset som sagt. När jag kom hem och kollade på stordatorn upptäckte att hon speglas även uppe i vänstra hörnet.

Tajmade in en regndag även detta år. Skönt ös vid Potsdamer Platz.

Ännu en bild tagen på S-bahn. Verkar vara en bra plats för att fixa med utseendet.

Dottern körde järnet i vagnen så jag förstår att pappan var trött.

Plåtar gärna trasiga, nedrivna och ibland nästan helt borttagna affischer. Gillar den slumpkonst som då skapas.

Ett och annat porträtt slinker fortfarande med.

Så sant. Bara att dra nåt gammalt över sig :-)

Nä, på´t igen bara!Postat 2016-07-18 18:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Urbant foto - en snabbis till Liverpool

Med anledning av en 60-årsdag, ett gemensamt intresse för the Beatles och ett särintresse för Liverpool FC drog fem barndomskamrater via Manchester till hamnstaden vid Merseyside.

Det blev inte så många tillfällen till gatufoto utan jag fick ta de snapstillfällen som hastigt dök upp i vår väg. Lite graffiti hann jag med, den rörde sig ju inte.

Vi besökte museet The Beatles Story i Albert Dock-området. Mycket bra med info i hörlurar och massor av information i bildform och som uppbyggda kopior av de klubbar där Beatles först uppträdde. Till dag två hade vi bokat excellenta guiden Jackie med chaufför Keith för en fyra timmars rundtur till alla platser av vikt och intresse i beatlarnas historia. Tack vare Jackie träffade vi Beatles sekreterare Freda Kelly och när vi besökte kyrkogården där Eleonor Rigby ligger begravd tillsammans med bland andra liverpool-legendaren Bob Paisley vet Jackie att peka ut sonen Graham Paisley som är där samtidigt.

Tredje dagen är vikt till fotboll på Anfield dit vi promenerar i utmärkt väder. Matchen i sig ingen höjdare, men det är ändå stort att ha varit på Anfield Road. Och vädret var lika fint när vi knallade tillbaka.Postat 2016-05-11 20:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Urbant foto - några av mina NjoJårkare

Inspirerad av Tommys New York-bilder slänger jag in en blogg med mina egna, tagna nästan samtidigt. För mig var det bara gatufoto som gällde och har man bara en vecka på sig får man göra så gott man kan.

Försköning

Grönt

Avslutar med några bilder mer åt cityscapes eller "city abstract".

Det slank med en pölare också.

Hoppas ni inte storknade.Postat 2016-04-26 21:07 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Urbant foto - NYC 2016, sol och skugga

Dag 1 och sol. Det inbjuder till lek med solkatter och skuggor. Det blir rätt intressanta effekter när solljuset reflekteras i stora skyltfönster och kastas tillbaka mot trottoarerna.

Bor på 35:e gatan, Midtown. Första promenaden går norrut, vänder vid Columbus Circle. Avslutar dagen på the Haymaker Bar & Kitchen. Postat 2016-04-11 23:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Urbant foto - Gott Nytt År

Återfår lite energi och inspiration när solen tittar fram under mellandagarna. Tre fotopromenader har det hunnit bli hittills och än återstår några dagar av ledigheten. 

"I vintersol"

Vintersol ger långa skuggor, här fastnar jag för väggen, sen är det bara att vänta in personaget.

"Tåget kommer"

I den här bilden gillar jag de tre ansiktena som med delvis olika uttryck tittar mot det inkommande tåget.

"Håll i handledaren"

Vem av dem är handledaren?

Nämen hej!

Den unga kvinnan syns bra i sin ljusa kappa mot de i övrigt mörka. Hennes leende lyser upp bra det också.

"Spottloskan"

Ljuset och miljön, resterna av julmarknaden på Sergels torg, ger platsen. Studerar en god stund mor och son (?) till höger i förhållande till de förbipasserande. När han lägger en spottloska i backen verkar det som om alla tittar och undrar över beteendet.

"Vänstersväng"

Väntar egentligen på att någon ska dyka upp i det bortre blå. Istället kommer en dam gående bakom mig och jag tänker att jag kanske får nöja mig med en bild bakifrån. Som tur är ska hon upp för trappan till vänster och jag hinner fånga ögonblicket när ljuset träffar ansikte och hand.

"Tryck inte på knappen!"

Bara att passa på när fingret sträcks mot knappen. Bebben och kvinnan täcker upp resten.

"Exponering"

Tror det här var enda sättet att få tjejens ansikte att synas då det är rätt mörkt runt om. Man bör experimentera mera!


Spegling med cyklar

Som sagt! Experiment med spegling i skarpt ljus.

"Gang of five"

Det här gänget håller till i något garageliknande utrymme intill pulkabackarna vid Hornstull/Tanto. Går förbi dem först men tänker: Äh! Man måste utsätta sig! Så jag går bort och frågar om jag får ta en bild. "What are we winning?" frågar en. "Well, if you´re here tomorrow I´ll bring the photos" och med det är de nöjda. "It´s good, it will show our situation and help us survive". När jag åker dit dagen efter är ingen av dem där men väl ett helt annat gäng på sex sju snubbar. De blir riktigt upplivade när de ser bilderna på sina bekanta. "You have a good machine!" Lämnar över bilderna för vidare befordran.


Under bron

Gillar hur ljuset faller på undersidan av nya Årstabron.


Trappskuggor


Triptykfejk

Bilden ser ut som en triptyk med det är det inte. En person ska stiga av tunnelbanan, en ska på och en sitter och väntar på att få åka vidare. Nöjd med att jag fick med speglingen i mitten.

Till sist önskas alla på Fotosidan  ett riktigt Gott Nytt År!
Postat 2015-12-31 00:04 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 66 Nästa