Fotogängaren

Urbant foto - vardag/helg i Eken

Man åker tunnelbana, man knallar gata. Om man så är på Manhattan eller i Berlin, eller hemma i Stockholm. Bilder blir det då och då, här som där, senaste skörden här:

Drömmar

Flicka i oktoberljus

Cityhund

Sebbe?

Skuggspel med cykel

Tandpetare

Prioriterad

Trick bike

Virrvarr

Nyanser av bruntPostat 2015-10-17 19:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Urbant äppelfoto 2015

Hek Tad är en gatukonstnär vars signatur dök upp lite här och där. Lite kul med bilden nedan är att jag har just den bilden på John Lennon på en t-shirt, men på den står det New York City och inte Hek Tad City

Flyttar upp från förra årets Jane´s på Jane Street till Chelsea Savoy på 23:e. Byter därmed från tågkupé med dusch och wc i korridoren till ett hotellrum av normal standard, därtill med kylskåp. Bra läge med det mesta just utanför dörren, tunnelbana, frukostställen, livsmedelsaffär och en bra pub.

Porträtt

Varmt hela veckan, +28° och sol från klar himmel. Som gatufotograf är det bara att tugga i sig och göra sina mil längs avenyer och gator. Och se till att tanka vatten!

Arbetarens vila

Har förköpt biljett till Yankee Stadium och fotbollsmatchen (soccer) mellan New York City FC och Toronto. Hemmalaget med spelare som Frank Lampard och Andrea Pirlo. Ett trevligt onsdagsäventyr, från att hitta dit med tunnelbanan och matchen i sig med sitt patriotiska förspel och ölförsäljare ständigt i mellangångarna.

Tidigt samma dag besöker jag nya Whitney Museum of American Art, med amerikansk 1900-talskonst och foto. Hur häftigt som helst och inspirerande även för en amatörgatufotograf. Hinner även med att se Champions league-matcherna innan jag tar D-line upp till Yankee Stadium.

Vet inte om konstutställningen inspirerade mig till nedanstående två urban abstracts.

Photoville heter en fotoutställning nere i Brooklyn Bridge Park och jag tar en långpromenad dit bara för att finna att de inte har öppnat. Det är också oklart när de öppnar. Som kompensation finns systerutställningen the Fence, som håller hög klass. 

Basketspelare, Brooklyn

Sista långpromenaden tar mig djupt in i Brooklyn och till street art-konstnärerna Bushwick Art Collective. De har här hela kvarter till sitt förfogande liksom hjälpmedel typ skylift. Långt dit och lika långt tillbaka, men värt mödan. Tror inte att jag såg allt, men då har jag ju något kvar till nästa år.

Som ni ser har jag valt gatukonst med ansikten, ögon et cetera vilket jag gillar mest.

Några öl hinner jag med, inte särskilt många men ofta särskilt goda som Grimm´s Super Symmetry och Captain Lawrence Grapefruit IPA. Två ställen föll jag för: TopHops och Good Beer, på båda ställena kunde man dricka öl och köpa med sig ur ett spännande sortiment "craft beer". Nästa år packar jag ner en ölöppnare.Postat 2015-09-27 12:56 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Urbant foto - Berlin 2015 i svartvitt

Denna Berlinsommar blev det mest i färg, med några undantag som jag visar här. Om det är en tillfällig åkomma eller kroniskt, får framtiden utvisa.

Vila/rusa

Ljukänslighet

Kattunge

Man i regnPostat 2015-07-30 13:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Urbant foto - Berlin 2015 i färg

Har just varit en vecka i sommar-Berlin och nött skor och gata. Efter tre år på samma hotell omlokaliserade jag mig och fick nya kvarter att bekanta mig med.

Brukar inte bry mig om sevärdheter men den här gången snubblar jag över dem, Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie, Siegessäule, Brandenburger Tor, Kaiser Wilhelms Gedächtnis kirche, Holocaust memorial. Brandenburger Tor får jag på köpet. Snopnast blir jag nog när jag plötsligt står på parkeringsplatsen varunder Führerbunkern ligger.

Åker ju ner för att gatufota och nedan ser ni en del av resultatet.

Spegling, Berlin Hauptbahnhof

På diagonalen, Potzdamer Platz, Berlin

Siluetter, Potsdamer Platz Berlin

Spegling, Berlin

Det röda paraplyet

Paraplyflicka

Man med cykel

PROTOJE - abstrakt

Fler Berlinbilder finns i mitt Berlinalbum. Vill ni läsa om mina upplevelser i Berlin är Fotospår platsen.Postat 2015-07-27 12:04 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Urbant foto - innan jag drar…

…till Berlin.

Det blir fjärde gången på tre år som jag tar en vecka i den tyska huvudstaden. Berlin är så stort att det ständigt finns nytt att upptäcka. Byter hotell, lämnar Kreutzberg för kvarteren vid Berlin Hauptbahnhof, och får ett nytt grannskap att lära känna. Inte minst blir järnvägsstationens alla vinklar och vrår spännande att undersöka. 

Håller ett öga på saker och ting

En veckas gatufotande väntar således. Och jag fortsätter blanda färg och svartvitt, gatufoto, street art och abstrakt, det vill säga det jag träffar på.

Tack för musiken

Det finns ju en hel del gatukonst i stan, även om jag inte förväntar mig så mycket av det i mina hotellkvarter. East Side Gallery och området vid Revalerstrasse är de största street art-platserna jag känner till, och i Kreutzberg finns det massor. Om än mycket är klotter, stickers och tags.

Jag gillar också det slumpartade abstrakta. Det som ingen enskild människa har skapat utan det har tillblivit över tid och just den här gillar jag mycket. Utsnittet är mitt.

Lite ljus och mörker som avslutning.

Underjordisk passage

Sådär, nu har jag peppat mig själv lite.Postat 2015-07-13 10:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 66 Nästa