Urbant foto – med Sofokles i SoFo

"Hos Sofokles styr gudarna människans öde och varje försök hon gör för att undfly detta leder bara än snabbare i fördärvet." (Wikipedia).

Gudarna styrde mig denna lördag till SoFo (söder om Folkungagatan). Katarina Ban närmare bestämt och den gerillautställning med fotografier av Annika Söderlund, Anders Reitmaier, Ernst Fusser, Håkan Wrammer, Rasmus Rantil, Sigfrid Lundberg och Micke Berg som där hängde på en vägg.

Rätt jobbigt ljus, men vem bryr sig? Slank in på Katarina Ölcafé intill och tog en Intergalactic Power Attack IPA, från Enskedebryggeriet Late Night Brewery. Det ligger cirka 800 meter från skolan där jag jobbar, för övrigt. Ölcaféet får nog fler besök, mysigt ställe, trevlig öllista.

Caféerna hade en gulddag, fullsatt överallt.

Sick-sackade mig norrut, svängde in på ruffiga Kocksgatan innan jag vek av och korsade gränsen.

Norr om Folkungagatan blev det Tjärhovsgatan till Medis och sen Götgatan och Götgatsbacken mot Slussen. "Come to Jesus before it´s too late", mässade en kvinna på Slussplan. Jag såg istället till att inte missa bussen.

Tack för sällskapet, hoppas ni hade behållning av bilderna.

Inlagt 2015-05-23 19:20 | Läst 4270 ggr. | Permalink
Hur var utställningen? Var ölet godare? ;-)
Svar från mattimer 2015-05-23 19:59
Gillade Rasmus Rantils porträtt, de som ses i första bilden, och Sigfrid Lundbergs bilder från Köpenhamn och Lunds järnvägsstationer. Micke Bergs bilder har jag sett så många ggr, och ja, ölet var gott :)
Hälsningar /Matti
Hur får du nys om såna här tillställningar? Jag hade ju lördagen helt ledig och hade gärna gått dit.

Jag börjar känna igen din bildstil, den är lite speciell och jag gillar den. De första fem bilderna har väldigt hård kontrast, gör sig kanske bättre på papper än på glansig skärm. Men jag gillar dem ändå.

Ha det gott! /Thomas
Svar från mattimer 2015-05-25 23:50
Stort tack för gillandet, Thomas!
Just den här tillställningen annonserades ju på Micke Bergs blogg, så den var lätt att få nys om.
Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?