Gatufoto - Bukowskis och ett klipp

Har ett par hållpunkter för dagens gatufotografiska promenad. Prio ett är min frisör, känner att det är läge för en sommarfrilla. Oftast får jag vänta på min tur, nu var det bara att sätta sig så körde hon igång.

Några vilsna sekunder ute på gatan innan jag finner kursen. Via en revolver med knut på pipan och en glasobelisk passerar jag genom Mammons tempel och förbi Jakobs kyrka. Är på väg mot mellanstation nr 2: Bukowskis och visningen av Contemporary och Design. En hel del fina fotografier av kända fotografiska storfräsare visas bland konst och möbler, vars upphovsmän inte heller går av för hackor.  Det återstår tre dagar av visningen och jag tycker absolut att ni som kan ska gå dit.

Dyker ner i Kungsträdgårdens fina tunnelbanestation och tar blå linje till Fridhemsplan. Nästa. och sista, anhalten är Scandinavian Photo. Köper A3-papper till skrivaren, för utskrift av cirka 100 grimaser. (Besök gärna min blogg på www.merilaid.se för en förklaring. Där får ni dessutom fler bilder från Bukowskis och från dagen i övrigt).

Ägnar mig åt att fotografera nere i tunnelbanan och leker med reklamskyltarna. Lite skoj måste man ju ha medan man väntar på tunnelbanan.

Kanske ingen märkvärdig bild, såna här har tagits förr.Men jag gillar handen under livemänniskans arm.

Ovanstående bild är från Bukowskis. Slår mig att jag glömde titta på övervåningen. men jag köpte katalogen så jag kan kolla där vad jag missade.

Inlagt 2011-05-14 19:36 | Läst 3529 ggr. | Permalink
Trevligt att läsa. Hoppas ett besök blir av. Intressanta bilder. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-05-15 07:53
Tack Nilserik. Tror du skulle uppskatta ett besök på Bukowskis. Hälsningar /Matti
Gillar det maskulina, råa grovbrödskorniga i 2:an - och sen att jag inte uppfattar vad de ljusa partierna är för något. Klotter, vägg eller golv eller allt på samma gång?
Håller med om 3:an. Den sitter som hand i handske. Kan tänka mig annat kul med den.
Sista bilden är också åt det humoristiska hållet. En som står upstairs och en annan som böjer sig ner mitt i alltihopa midstairs.Sånt gillas.
/tim
Svar från mattimer 2011-05-16 20:45
Tvåan är väl tunnelbanekonst tror jag, eller så hade det en kommersiell innebörd som gick mig förbi. Killen håller handen på näsan i ett mkt uppförstorat ansikte och nu när du vet det, ser du nog ett igenknipet öga och ett ögonbryn vill minnas att det fanns en feja till som kysste denna.
Tak så meget for kommentaren, Tim. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver