Koll på stan - idén om förorten

Man kan ha sina idéer om förorter, och det hade jag. Tog tunnelbanans gröna linje och åkte till Hagsätra och Högdalen för att fotografera förortslivet. Det visade sig inte vara så lätt. Förortslivet, lika litet som storstadslivet närmare Sthlm city, låter sig inte regisseras. Det hände med andra ord inte så himla mycket när jag var där, även om jag kom hem med ett gäng bilder.

Tungan rätt i mun

Det var blåsigt den här dagen och schabraket där till höger flaxade till på ett intressant vis. Självklart dog vinden när jag skulle plåta. Fick en tunga istället.

Försökte med Farsta C, som är ett livfullare centrum. Mer folk, mer folkströmmar till och från tunnelbanan. Tycker jag fick fler keepers härifrån, även om det är min personliga uppfattning utifrån mitt sätt att se gatufoto.

Komposition med tomma ytor. Orminge C.

Det slog mig strax att jag bor ju själv i en förort. Så jag började ta med mig kameran vart jag gick, om jag så bara skulle ta en snabbtripp efter Aftonbladet. Och det har gått bra, rätt många keepers (utifrån mitt … , ja ni vet).

Sommarlov i förorten. Orminge.

Bifogar några exempel, andra hittar ni på "Fotospår", på min sida med gatufoto från Sthlm. Här har jag tidigare i kväll funderat kring gatufoto och att fotografera hemlösa, utslagna - samhällets olycksbarn. Svårt ämne.

Inlagt 2011-02-18 21:06 | Läst 4212 ggr. | Permalink
Är det en pappersjacka mannen längst fram i bild (1) har på sig? Om det verkligen är du som får tungan av en så ung människa kan förorten ha're.
Tomma ytor - definitivt ja! I den här trerutaren finns dessutom den mänskliga närvaron i tre av fyrkanterna. Vänta... det blir ju alla... ;-)
/tim
Svar från mattimer 2011-02-19 07:33
Tack, Tim. Tycker också att jackärmen är riktigt konstfullt skrynklad. Tror inte att tungan är riktad mot mig egentligen, tycker dock att den piffar till bilden en smula. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver