Bagateller från en missbrukare

Känner för ett blogginlägg om just inget men vill ändå kommentera den eviga frågan: ska jag fortsätta vara medlem i Fotosidan? Många ifrågasätter FS och om de ska förlänga sitt medlemsskap där, p g a få kommentarer, fel kommentarer, taskiga kommentarer. För mycket teknik, för lite om bilder, tråkiga bloggar och bloggare etc. Som Claes W. förtjänstfullt skriver i sin blogg, "gallra, precis som i verkliga livet." Och kommentera och bli kommenterad!

Fotoblogg = bilder. Därför några bagateller ur arkivet:

Själv behöver jag ransonera mina FS-besök kraftigt. Är inne flera ggr varje kväll. Nästan ett missbruk. Lätt att bli less då och då, då. Nog om det. 

Samma tjej, men nu har en vakt dykt upp i fönstret bredvid.


Vad passar bättre till denna bildserie än detta örhänge, detta formidabla musikaliska smycke? Valet var ganska förutsägbart, va?!

Och bloggvärlden därute är gigantiskt stor. Svårt som sjutton att synas i de ständigt brusande och skummande bildströmmarna. Skulle  ni vilja vila på en liten sten i denna bildflod är ni alltid välkomna att besöka min blogg  Fotospår.

Inlagt 2011-02-16 20:29 | Läst 4376 ggr. | Permalink
Citat " bloggvärlden därute är gigantiskt stor".

Jag hörde på radion att vissa modebloggare har 50.000-300.000 besökare per dag!
Jag är glad om jag får 200 besökare.

Man kan konstatera att folk är mer intresserade av hur dom ser ut, än att se bra ut framför kameran.

För övrigt är bild nr 1 riktigt fin.

Tommy
Svar från mattimer 2011-02-16 21:42
Tack, Tommy. Själv tycker jag att jag är så snygg bakom kameran att bara det skulle dra extra :-) 200 besökare är kanon, det har inte jag varit i närheten av. Hälsningar /Matti
Ett missbruk som ändå är relativt billigt, sett per 12 månader. Sen slutar ju inte missbruket nödvändigtvis bara för att man slutar vara medlem. Det blir bara gratis.
För egen del är det så att jag söker upp snarare än gallrar. Eller så har man blivik en jäkel på att gallra utan att märka det. För visst behövs ett filter idag.
Härlig trilogi, detta! Tillsammans - och var för sig. Att kalla det här blogginlägget för "just inget" är att underestimera sig själv.
/tim
Svar från mattimer 2011-02-16 21:46
Underestimera eller ironisera, det är frågan. Det tråkiga är bilderna man missar i bruset, eller att man blir distraherad så man glömmer kolla det och den man tänkt kolla.
Tack för din kommentar, Tim! Hälsningar /Matti
Frågan du tar upp kommer säkert alltid att vara aktuell, framförallt beroende på det enorma utbudet när det gäller mediebrus och de tär nödvändigt att vara selektiv. Personligen tror jag dock fortfarande mycket på fotosidan. Ett stort publikt fönster som ger många en möjlighet att visa upp sig - och även få viss feedback. Känner fortfarande att FS utvecklas. Även om en del gamla försvinner kommer det en hel del nya till och bland dem finns det alltid guldkorn. Sedan är det ju också lite vad man gör det till. Jag har min publika facebooksida som en andra kanal och ser det som ett mycket bra sätt att bredda publiken. Tror också att FS kommer att få massor av nytt blod tack vare värvningen av Frödeberg. Skall bli spännande att se vad som händer framöver. Jag hoppas att du fortsätter vara en del av den världen. Du tillför massor :-) Mats.
PS, Glömde - FS har minst sagt breddat mitt kontaktnät i fotovärden. Tack för det.
Svar från mattimer 2011-02-17 20:28
Frödeberg är en frisk fläkt, helt klart.
Jag avser nog att hänga kvar ett tag till. Har ju min parallellblogg "Fotospår" som håller lusten och glädjen igång trots att det är relativt få som kollar den. Här är det mer att en bra bild får upp till tio kommentarer som mest, en experimentell bild, mer känsla/uttryck än teknik, får någon enstaka eller ingen alls. Av ngn anledning gör det mig mer besviken än få tittar och inga kommentarer på mina bilder i "Fotospår". Rätt lustigt. Men det har väl med förväntningar att göra. Ju mindre ego man är, desto bättre trivs man nog på FS :-)
Hälsningar /Matti
Du super inte ensam...

Särskilt den första bilden njuter vi av, min dotter och jag, där vi sitter och med(miss)brukar fotosidan i den chilenska - nästan - fullmånenatten. /Mattias
Svar från mattimer 2011-02-17 07:14
Skönt att veta att man inte är ensam :-) Hälsningar /Matti
Matti Montana 2011-02-17 14:04
Jag var inloggad som min dotter, ser jag. Men du hajade nog? /Mattias
Det enda du är (nästan) ensam i är väl ditt mod att erkänna att du häckar på webben och FS låt säga ganska ofta. Som singelmamma 24/7 tycker jag att det är väldigt skönt att ta mig en inspirationstur på FS när ungarna är i säng och jag får lite tid för mig själv, jag gör hellre det än fastnar framför TV'n. DIna bloggar skulle jag heller inte vilja behöva klara mig utan, du är så inspirerande att jag nästan får lust att prova själv! /Malin
Svar från mattimer 2011-02-17 18:08
Du får ta och provblogga. Ta inte texten så allvarligt utan kör på dina härliga bilder. Det kommer du långt på! Tack för kommentaren, Malin. Hälsningar /Matti
Hej Matti visst finns det en risk, att man fastnar i FS, och sin trygga pool.. Jag kan känna ibland att jag saknar lite goo, som jag hade tidigare för att ställa ut, söka lokaler och intressenter. Det hade sitt och var hemskt kul , men har blivit lidande. Det finns en liten risk att man nöjer sig med någon form av bekräftelse på FS, så har det nog varit lite med mig. Men det behöver inte vara så. Kan man kombinera FS med annan typ av kontakter, typ grabbarna på Puck OSV så tror jag det funkar. För min del har jag lärt mig så hemskt mycket genom att kolla bilder dagligen Jag tror inte vi tänker på det, men vi sitter ju mer eller mindre dagligen som bildredaktörer och kollar tänker , vad vore bäst för den här bilden osv. En skola som är fantastisk.. Vissa av oss eller rättare sagt många av oss har utvecklats och blivit riktigt bra fotografer, och i och med det blir kommentarerna kanske lite slätstrukna och aningens vänliga i överkant. Men jag tror ändå att även om kommentarerna i bland känns lite urvattnade, så kollar vi väldigt noga och memorerar tänker, det där tror jag man kan göra bättre, det där var jävligt bra OSV .Även om vi inte alltid påpekar det. När det gäller bloggarna , ja jag vet inte, jag tycker nog att det har smugit sig in lite åt blondinbellas och övriga typiska bloggares stil på fotosidan. Typ i morse drack jag kaffe. Kanske borde FS , starta bloggsidan där bästa innehållet kommenteras med beröm, och övrigt sågas .. Detta om detta.
Jag hoppas verkligen att du stannar för du har lärt mig mycket, därför vill jag helt enkelt utnyttja dig ännu ett tag , så det sa!! Hej
Bengt
Svar från mattimer 2011-02-18 18:50
Tack Bengt för en mycket givande kommentar. Jag stannar, även om jag inte kommer vara jätteaktiv nu när jag har min parallellblogg "Fotospår" att leka i och med. Vet rätt väl vad som går hem på FS/GF men det är inte riktigt det jag vill plåta. Å andra sidan är det jag vill åt väldigt svårt att nå. Dvs interaktionen mellan människor, den oväntade gärna lite absurda händelsen eller detaljen gärna med en humoristisk knorr (som du är så bra på). Det är långt mellan de tillfällena. Tycker också att det är en hel del bilder som tigs ihjäl, man låter bli att kommentera istf att förklara vad man ogillar. Det diskuterades väl helt kort i klotterplanket för inte allt förlänge sedan, just det här att att ge negativ kritik. Det tycker jag att vi som hållit på ett tag gjort oss förtjänta av istället för att få bilder "ihjältigna". Men det är svårt att ge negativ kritik på ett bra sätt, vilket flera också konstaterat. Många som får sådan tar illa vid sig.

Ladda upp bilder på bloggen: klicka på ikonen med ett träd (bredvid den som ser ut som film), har du laddat upp bilden till din sida/album på FS klickar du på "välj bland album", sen är det bara att leta upp bilden, klicka i största möjliga storlek, klicka på okej.
Annars väljer du det förvalda "ladda upp till blogginlägget", sen "välj fil", letar upp bilden på datorn, välj "ladda upp", klicka i storleken på samma sätt, klicka "ok". Det borde fungera. Bra är också att med markören först klicka var i bloggen bilden ska hamna.
Hej igen. Jag glömde en sak, hur laddar man upp bilder på sin blogg.
Det kan inte jag. Dataidiot som jag är
Ha det fint och trevlig helg
/ Bengt(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?