Koll på stan - Motsols promenad

Får nästan vårkänslor när jag tittar ut och ser solen stiga mot en blå himmel. Tar det ändå lugnt och klarar av diverse morgonbestyr. Sen bestämmer jag mig för en utflykt in till staden Stockholm. Har utsett kvarteren kring Röda bergen som utgångspunkt. 

Husse i motljus

Byter ut 50:an mot 16-35:an och tar buss och tunnelbana till S:t Eriksplan. Rätt skapligt varmt i solen, men råare i skuggan. Kommer ner till Norrtull och trafiklederna som får mig att tänka på modelltågbanor, men här susar det bilar. Inget trevligt ställe.

Går mot solen och tar några motljusbilder.  Passerar Karlbergs station. Många bär på skidor, sina egna eller barnens. En kommer med ett par slalomskidor över axeln, reafynd?

Bonniers konsthall revisited

Skrotar lite under S:t Eriksbron, härligt ruffigt ställe även i sol. Tar Torsgatan ner mot Norra Ban och genom Centralstation. Vasabron över till Gamla stan. Kollar utifrån in på Café Vulpino (tror jag det heter). Där inne ska jag nog fota någon solig dag, skönt ljus. Men inte i dag. Vapiano heter stället för övrigt.

Fler bilder från dagen ser ni här.

Inlagt 2011-01-30 15:52 | Läst 3293 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?