Koll på stan - med iPhone4 på gatufoto

På tisdagar har jag min så kallade friskvårdstimme och tillsammans med en halvtimmes lunchrast har jag gott om tid att med tunnelbanan ta mig till någon intressant plats för lite gatufoto.

Försvinner i mängden (iPhone4 Pro HDR)

Det blir Gullmarsplan som ligger bara två stationer bort och jag uppehåller mig en god stund i stationshallen. En utländsk maskinist kommer och frågar mig var hans båt kan tänkas ligga. Den är på reparation och vet jag månne var det kan vara någonstans. Det enda jag kan komma på är Beckholmens varv och jag instruerar honom hur han ska ta sig dit.

"Gullmarsflicka" (iPhone4 RetroCamera)

Har med mig gatufotokameran 5DmkII/50mm 1,2 och tar en del bilder. Plockar sen upp min nya iPhone4 som jag petat in några fotoappar i. Pro HDR och RetroCamera testar jag här och nu, medan Hipstamatic får anstå ett tag till.


"Salongen" (5DmkII)

På min blogg Fotospår kan ni läsa mer  och se fler dagsfärska bilder.

Välkomna   /Matti

Inlagt 2010-09-21 20:31 | Läst 3534 ggr. | Permalink
iPhone 4 är ett utmärkt komplement att alltid ha med. Själv använder jag den med apparna hipstamatic och bestcam tillsammans med PS. Hade tidigare 3GSen som var okey men fyran är betydligt bättre.
Hipstamatic är en favorit när man vill skapa lite mer konstnärliga bilder.
Gillar din retrobild.
//Leif
Svar från mattimer 2010-09-22 06:24
Tack för kommentaren, Leif. Hipstamatic kan ju alterneras med olika linser och filmer och det är det jag ska utforska vid tillfälle. Retrobilden blev verkligen just retro. Hälsningar /Matti
"Försvinner i mängden" tycker jag var riktigt häftig bild...kul med iphonen...blir sugen jag åxå :-)
Men, när du fotar sådär i T-banan t.ex...har jag funderat över...kan du känna att du försvinner i mängden, som fotograf?
Är det lättare att vara gatufotograf i en storstad ur den aspekten åxå...tror du?
Har folk vant sig lite...?
Sist men inte minst...gillar dina bilder, men det vet du ju! / Lena E
Svar från mattimer 2010-09-22 06:27
Väldigt olika, det är från situation till situation, om jag känner att jag försvinner i mängden. Ibland kan jag ta bilden snabbt utan att de jag fotograferar märker det, i andra fall verkar det som om alla ser att jag haren kamera och tar bilder. Lättare är det väl främst för att det finns fler människor att välja att fota i en storstad och fler miljöer. Kul att du gillar mina bilder, Lena. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?