Koll på stan - Hillbillyfinissage

I dag blir det en senare utflykt än vanligt. Vill tajma in ”finissaget” av ”Hillbilly heroin, honey!”, fotografen Hannah Modighs bilder från landsortshålan St Charles i Virginia, på Galleri Kontrast och samtidigt se om jag får ihop tre fotoböcker till priset av två.


Hinner ta en fotorunda i mina gamla fotospår längs Götgatsbacken och runt Medis (Medborgarplatsen). 


Klockan tre slinker jag in på Galleri Kontrast och ser en stark men samtidigt vemodig utställning, den skulle kunna vara från någon av alla utflyttningssamhällen i vårt eget Norrland. Knallar till sist över till Fotografiska och köper tre fotoböcker där istället, hittade inga jag ville ha på Kontrast.


Mer text, fler bilder ( inkl alternative takes och iPhonepics) på "Fotospår". Välkomna över!

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-09-26 18:32 | Läst 3676 ggr. | Permalink
O fasiken du var också på Fotografiska idag? :-) Jag hann före dig.
Galleri Kontrast ska jag kolla in vid tillfälle.
Tommy
Svar från mattimer 2010-09-26 19:01
I dag var jag där för att köpa böcker. "Fashion" såg jag i fredags kväll och Pieter ten Hoopen någon/några veckor sen. Gillar att se annat än det gängse och tyckte om flera av modebilderna, många bra porträtt. Galleri Kontrast byter utställning oftare än Fotografiska, dagens utställning var uppe från onsdag kväll till i dag. Hälsningar /Matti
Tror jag har sagt det förut, men jag är inte den som är den och kan säga det igen: Ditt fotograferande gör sig (ännu) bättre på din blogg (som här) och din hemsida - och på vit bakrund. I know, I know... du älskar svärta och dunkel! Det gör jag också. Men som sagt...
Sen beror det inte enbart på det utan det handlar väldigt mycket om samspelet mellan bild och det skrivna ordet. Du har båda i din hand. Bättre än 10 på taket!
/tim
Svar från mattimer 2010-09-27 22:04
Ah, vad det värmer gott med dessa uppskattande ord från en av GF:s stora fotografer. Trodde inte du kollade vare sig mina blogginlägg eller min hemsida.
Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på vit kontra svart bakgrund. Lägger väl upp nästa bild med vit bakgrund då :-)
Tack för en fin kommentar, den kommer jag att sova gott på. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?