Urbant foto - Berlin halva

Det har hunnit bli onsdag i Berlin. Det har varit fullt ös hittills: tidig frukost och sen iväg! Jag skenade ut på stan efter Fujis nya X-T1 så snabbt jag kunde och fick tag på den och valde en 18mm. Första intrycken är mycket positiva. Nackdelen är att jag inte kan föra över bilderna till datorn, vad jag förstår för att Adobe inte uppdaterat LR med den här modellen. Ska se om det går att ladda ner något från Fuji, har ingen cd/dvd på min MacBook för den medföljande skivan. Någon läsare kanske även är en lösare?

St Moritz ande

En av mina "kontrollstationer" var Bierkombinat Kreutzberg. Är inte så förtjust i tysk öl, men här finns tysk ale. Fotboll på tv och trevliga tyskar att surra med. En härlig kväll!

I love Berlin

I går tisdag tog vi en långpromenad ner till nedlagda flygplatsen Tempelhof, berömd för luftbron under kalla kriget. En upplevelse att se detta enorma område, nu invaderat av motionärer av olika slag och diverse kitesurfare.

Interiör

Gott käk hittills, men vilka portioner! Som svensk får man ju panik när man börjar känna sig mätt och bara ätit upp hälften. Vi besökte franska restaurangen Entrecôte och delade på en fantastisk köttbit som hovmästaren rekommenderade, serverad med tändstickssmala men ändå perfekta pommes frites. Mycket gott, men den fick inte heller plats. Bondomelett, gjord på en hel äggkartong, wienerschnitzel med massor av stekt potatis, hamburgare på White trash, minst en tredjedel fick bäras tillbaka ut.

Berlin by night

Blandade bilder här, mer om mina äventyr i Berlin på www.merilaid.se.

Inlagt 2014-02-26 08:58 | Läst 4215 ggr. | Permalink
Trevligt med lite bilder från Berlin dit jag ska i april. Har också köpt nya Fujin och tyvärr klarar inte Lightroom raw från den ännu utan det blir skivan från Fuji eller jpeg. Kameran känns mycket bra tycker jag och blir nog ännu bättre när man lärt sig mer om den. Ha det gott!
Svar från mattimer 2014-02-26 10:29
Tack, Dan! Varmt och gott härnere, upp mot +14°. Härlig stad som är härligt stor. Stora är också portionerna, jag känner mig tvungen att promenera så mycket jag bara orkar efter varje måltid :)
Har MacBooken med mig men den saknar ju cd/dvdspelare. Ska testa att plåta i "normal" i dag och se om de bilderna går att ladda upp.
Kul o följa resan. Det där att inte äta upp all mat på tallriken är kanske en generationsfråga, dvs om man är uppväxt med att man äter upp allt på tallriken, så blir det lite jobbigt när det tar stopp?

mvh Tommy
Svar från mattimer 2014-02-26 10:32
Tack, Tommy! Du som är ung, hur känner du ang att äta upp eller lämna? Mina elever bryr sig inte, de kan ta hur mycket mat som helst trots att de borde veta att de inte kommer äta särskilt mycket. Å andra sidan, det ska ju inte vara några fobier i samband med mat och ätande. På bondomelettstället skrattade de bara åt våra pustanden och stönanden och konstaterade att Germany won.
tomazon 2014-02-26 11:00
Jag är upplärd att rensa tallriken :-)
Kul att se lite Berlinbilder!
Lycka till med nya kameran!
/Niklas
Svar från mattimer 2014-02-26 20:49
Tack, Niklas! Synd att det (ännu) inte funkar med uppladdningen. Men den är fantastisk!
Somliga har det bra hör jag! Vad tycker du om din nya följeslagare? Hälsa de andra där nere också! :)
Svar från mattimer 2014-02-26 20:50
Det är en njutning mest hela tiden! Nya polaren är fantastisk, är helnöjd! Hälsa du också!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?