Gatufoto - eller inte?!

Är helt överens med de som inser/anser att det behövs en, begränsande, poolbeskrivning för Gatufotopoolen. Har sällan haft problem med det då de bilder jag laddat upp i GF rymts inom den beskrivningen. Men med den här fick jag problem. Ansiktet är en reklamaffisch, någon annan mänsklig närvaro finns inte. Men om det inte är gatufoto, vad är det då?

Inlagt 2012-05-21 21:41 | Läst 2611 ggr. | Permalink
Ett urbant utsnitt kanske, ett snyggt sådant.
/Janne
Svar från mattimer 2012-05-21 21:56
Tack, Janne! Cityscapes är väl en pool jag skulle kunna lägga den i, men det är ju ingen typisk sittyskejpare. Hälsningar /Matti
Cityscape :-)
Snygg bild för övrigt!

Mvh Tommy
Svar från mattimer 2012-05-21 22:01
Då hamnar den väl där vad det lider :-) Tack Tommy! Hälsningar /Matti
Ja, jäkligt snygg är det ju iaf... jobbigt ibland det där... att behöva placera in allt i fack! GF-poolen... det är rundgång i många komplexa diskussioner där.

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2012-05-21 22:13
Tack Peter! Har man varit med ett tag känner man igen det mesta i de diskussioner som då och då blossar upp i GF. Och det är väl ett bekymmer om man nödvändigtvis vill etikettera sin bild som gatufoto och det saknas mänsklig närvaro. Hälsningar /Matti
Gillar bilden :-) Skön komposition.
Finns det ingen gallerpool?
Hälsar /Claes ;-)
Svar från mattimer 2012-05-21 22:18
Där skulle den kanske bli bortgallrad :-) Tack Claes! Hälsningar /Matti
Snyggt, men inte gatufoto enligt mig. Var finns gatan? "if you can't smell the streets, it ain't a street photo" för att travestera Bruce Gilden. And in this shot, I can't smell the street.

/ Med vänlig hälsning, FiCa1
Svar från mattimer 2012-05-22 05:55
Jag vet ju var den är tagen, precis utanför tunnelbanestation Stadion. Och där både låter det gata och luktar gata, Valhallavägen uppe till höger. Den urbana miljön går inte att ta miste på. Enligt GF är det inte gatufoto, men annars är det det, tycker jag. Tack för kommentar och synpunkt, Finn! Hälsningar /Matti
Finn Calander 2012-05-22 13:49
Som alla andra genrer, är också gränsdragningen mellan gatufoto och inte gf problematisk. Tider , smak oc stil förändras etc. Om du och andra känner doften av gatan i denna bild, ok, då är den gf. Nema problema. En bra bild som jag gillar oavsett om jag uppfattar den som gf eller inte.

/ hälsningar, FiCa1
Självklart är det ett gatufoto, dock inte ett som ryms under gatufoto poolens definition. ;)
-affe
Svar från mattimer 2012-05-22 05:57
Håller med dig, Affe! Men jag har inga problem med Gatufotopoolens regler heller. Hälsningar /Matti
Jadu, gatufoto eller inte, det var ju frågan det... själv tycker jag att det borde höra hemma där (enligt den personliga definitionen att gatufoto handlar om att dokumentera den urbana miljön)... men i värsta fall kanske man får hitta på sin egen etikett, säg "urbanfoto"?

Fyndigt tagen bild, föresten ;-)
Svar från mattimer 2012-05-22 16:20
Urbanfoto låter väl alldeles utmärkt!? Jättetack för kommentaren, Richard! Hälsningar /Matti
Enligt GF-poolens regler är det inte gatufoto. Jag har en annan uppfattning, det är självklart gatufoto.
Och ett bra sådant dessutom.
/Krister
Svar från mattimer 2012-05-22 16:22
Vi får köra på urbanfoto, helt enkelt :-) I övrigt är det här kanske undantaget som bekräftar regeln betr gatufoto? Tusen tack för kommentar och synpunkt, Krister! Hälsningar /Matti
För mig är det gatufoto.
Gillar bilden skarpt.

Jag gick ur GFpoolen nyligen, har inte varit så aktiv där
Klev även ur Dogmapoolen av samma skäl.
Svar från mattimer 2012-05-22 20:56
Stort tack för kommentaren, Bengt! Själv håller jag för tillfället till på Flickr en hel del. Där finns många olika gatufotogrupper, flera som det är svårt att få in sina gatufotobilder i om de inte är bra nog och de har ofta kriterier liknande Gatufotopoolens. Andra gatufotogrupper accepterar såna här bilder utan vidare. Och på respektive klotterplank finns ofta intressanta inlägg i frågan.
Hälsningar /Matti(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver