Långpromenad Slussen - Kristineberg

Skippar Fotografiska som startpunkt och börjar istället i Gamla stan. På Blå gungan, Österlång, ställer Therése Särnbäck och Carl Lindhe ut fotografier. Förutom lite svartvit "nostalgica" från London 1964 är det "fotokonst" som ställs ut.

Höst i Blå gången, Slussen (och hela vägen till Gamla stan och en bit in på Österlånggatan)


Carl Lindhe

Via ett vernissage på Nationalgalleriet där jag tankar en skvätt vitt knallar jag över till Kungsholmen. DN På stan har skrivit fel klockslag och redan klockan 13, en timme tidigt, står vi några stycken utanför Studio Bergamott. Jacob Forsell ställer ut "Åren med Björn Borg". Inget vin här förrän kl 14 och då ska jag vara på min slutstation. Missar även Björn Borgs förväntade närvaro.

Ledsna rosor bakom galler


"Åren med Björn Borg"

För klockan 14 på Kristinebergs IP spelar Djurgårdens U19 mot Syrianska. Det blir allt kallare ju längre matchen går och när det blir förlängning sticker det redan i fingertopparna. Är inte riktigt klädd för 90 + 30 minuter fotboll. Men jag har roligt när jag försöker fånga fotbollspelarnas kamp. Här nedan försöker jag a) återskapa gamla tiders sportfoto b) vara konstnärlig, genom att konvertera bilderna till svartvitt. Välj själva men ha överseende med en charlatans nycker!

Bensprattel

Trassel med målvakt

Närkampande trio

På vägen till tunnelbanan fångar en fågelflock mitt intresse. Det skulle kunna vara en helt vanlig svärm gråsparv men något säger mig att det kan vara något grannare. Steglits! Senast skådad i Manchester!

Steglits i tistelsnår


Riktigt skönt att få sätta sig i tunnelbanevagnen och sakta tina upp.

Det blir till sist en ganska skaplig variation även denna lördag. Mer bilder, och bara i färg, på "Fotospår". Men bara för er som är nyfikna!

Inlagt 2011-10-08 20:41 | Läst 4504 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?