Att göra när lusten avtagit

Läser här och var hur än den ena än den andra fotografen klagar över tappad sug, det gäller även mig. En förtida höstdepression kan man ana. Då gäller det att ha några knep att ta till. För mig funkar det att ha ett mål för fotopromenaden, en utställning, foto eller konst. Kameran är med, men det känns inte lika misslyckat att inte ha plåtat något om du bara upplevt något, sett något intressant.

Nu är jag främst gatufotograf och alltmer kräsen. Det blir allt längre mellan de bra bilderna så jag passar på att fotografera annat. "Stadens accesoirer" kan de kallas, de kvarglömda persedlarna, de små lapparna på stuprören, klottret på ståldörrar och betong. 

Det blir ibland kul bilder att ta hem och leka komposition med. Visar några exempel från i dag och i går, väl medveten om att det kanske är mitt helt personliga nöje och att ingen annan ser något värde vare sig i bilderna eller antideppmetoden som sådan. Men, jag plåtar ju för mitt eget nöje, det är roligast så!

För övrigt var jag på moskvafinissaget på Framzéns. Mer om det på "Fotospår".

Inlagt 2011-08-21 19:41 | Läst 3543 ggr. | Permalink
Spår av människor. Hänt, glömt, hittat.
De tre första bilderna påminner mig om min första tid i Sverige. Jag tyckte att folk var så himla noga med att hänga och lägga kvarglömda saker väl synligt på något upphöjt ställe i stället för att ta med dem själv bara. Så länge man ungefär visste var man glömde nåt så gick det garanterat att hitta det igen. På så sätt fångade du nåt typiskt svenskt. Som kankse också är på väg att försvinna.
Mot brist på motivation kan också hjälpa att totalt lägga ner ett tag, helt enkelt inte pressa sig till nåt. Men alla fungerar olika.
Svar från mattimer 2011-08-21 20:40
Intressant iakttagelse, lägga/hänga upp tappade/kvarglömda persedlar som en typiskt svensk företeelse. Det som verkar vara på väg att hända är väl att ägaren inte bryr sig utan köper nytt istället.
Tja, att totalt lägga ner kan ju vara en idé. Men hellre då att fortsätta sina promenader, utan att fotografera, men med en liten nätt kamera i fickan ändå. För man vet ju aldrig. Tack Katja.
Hälsningar /Matti
Det ser inte ut som att lusten avtagit. Fina bilder! Blött o skitigt är bra. Det kan vara en utmärkt idé att fokusera på "nåt annat" ett tag. Själv har jag fotat takpannor idag. Skittrist, men å andra sidan kan det bara blir roligare då ;-)

PS - kollade upp Fotspår. Tack för samtalet idag.

mvh Tommy
Svar från mattimer 2011-08-21 22:23
Tack Tommy och det var trevligt att ses igen! Det här med att plåta "annat" fick jag ju ta till i Manchester innan jag fick fart på gatufotandet.
Kul att du kikade in på Fotospår, det är där jag testar, experimenterar och leker med idéer. Och visar mina bästa bilder från gatufotopromenaderna.
Hälsningar /Matti
Sådana här dyk i kreativiteten och inspirationen tror jag vi flesta som fotografer drabbas av då och då. Det är inte särskilt skoj när man befinner sig där men jag tror att man behöver dem för att utvecklas och gå vidare. Man stannar till lite och får möjlighet att analyser och fundera lite mer än vad man gör när det rullar på. Gillar samtliga bilder du visar upp här, det behöver inte alltid vara människor med på bilderna, ibland tycker jag man kan nöja sig med spår av dem.
/Janne
Svar från mattimer 2011-08-23 18:52
Tack Janne! Jag tycker det är kul att plåta sån´t här också. Spår av människor. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver