Urbant foto - genom glas

Så här retrospektivt så hade jag ändå några uppslag och idéer trots att det mitt i sommarvärmen kändes hopplöst. Som så många andra fotografer tycker jag det är spännande att plåta genom glas, rutan får gärna vara skrapad eller utsatt för annan påverkan, eller att ljuset bjuder på överraskningar som man inte alltid ser vid fototillfället.

Och när man ändå står där och väntar på bussen kan man ju passa på!

Inlagt 2012-08-17 18:57 | Läst 1996 ggr. | Permalink
Jag tror att det nästan bara är gatufotografer som gillar lite lätt vandaliserade busskurer. Jag kan bara säga att jag håller med.
Svar från mattimer 2012-08-17 19:10
Så är det nog. Stort tack för medhåll och kommentar, Tommy! Hälsningar /Matti
Snyggt Matti, faller speciellt för tvåan!
Till skillnad mot traditionella konstnärer så har vi fotografer svårt att spela med den fjärde dimensionen - ytan. Måla på duk med olja och du får en ytterligare dimension till bilden, skrapa med palettkniven i färgen o.s.v. använd ymnigt med färg så du får en struktur. Då kan man få dels en illusion av själva målningen som man sjunker in i och sen kommer man tillbaks till nuet och verkligheten när man ser ytan och strukturen som är påtaglig. För mig är Cezanne en typisk konstnär där jag pendlar att se vad han troligen vill att man ska se och där jag ser "ytan", kanske vill han att man ser båda de elementen? Troligtvis är det så. För mig är det det som gör hans verk geniala.
Fota genom repiga busskurer o.s.v. är en gatufotografs sätt att åstadkomma samma sak. Har man förstått hur viktig den dimensionen är som jag beskriver ovan så är man på rätt väg tror jag. Sen finns det naturligtvis ett otal andra vägar att gå / sätt att se på bilder.
Svar från mattimer 2012-08-17 21:15
Intressanta tankar, Frans! Konst har ju varit, och är fortfarande, ett intresse så jag förstår vad du menar. Tusen tack för en givande kommentar! Hälsningar /Matti
Det blir ju lite bildknorr när man använder såna här externa filter. Har själv aldrig lyckats riktigt. Vilket däremot du gjort i dessa två exempel. - Nilserik
Svar från mattimer 2012-08-18 21:11
Gillar ju att leka och experimentera :-) Tusen tack för kommentaren, Nilserik! Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver