Slussenaktivister och -aktiviteter

Tittar förbi Slussen och Blå gången. Slussenaktivister som vill bevara Slussen i sin nuvarande utformning och få den kulturminnesmärkt, hade en utställning av argument, förslag och bilder.

Tittar till Slussplan och dess myller av folk. En ung parkourtrio hoppar och skuttar till lite exotisk gatumusik. En man kommer bärande på en spegel.

Stannar inte länge utan traskar istället St Pauls bort till Fotoantikvariatet och ett vernissage. Petter Antonisen ställer ut "Landskap". Bilder fotograferade från bil- och tågfönster. Tja, nja!

Fortsätter till Kungsholmen. Kvällstidningens löpsedel ropar "drick dig smal". Har visserligen några vinteröl hemma men tror mer på trappan  upp till Kungsklippan. Den tar bra, hjärta och lungor krigar på medan lårmusklerna surnar till. Härligt!

Avslutar dagen på Studio Bergamott. I DN PåStan står det vernissage kl 13-16, i själva verket är det kl 15 och jag är två timmar för tidig. Istället får jag en personlig visning av innehavaren. Vi går runt och känner igen de flesta av de rockhistoriens giganter som Stefan Wallgren fotat de senaste decennierna: Jimi, Zappa, Paul McCartney, Debbie Harry, Marianne Faithful, Freddie Mercury, Bowie samt skådisarna Jack Nicholson och Dennis Hopper med flera. Ett band känner vi inte igen, även om vi är bekanta med två av fyra ansikten. Får se om jag kommer på det. Tar ingen bild där men hittar en rocker på tunnelbanan. Får ta hans porträtt och han får i gengäld informationen om utställningen. "Va´ kul! Den måste jag se!" Se porträttet här!

Inlagt 2011-12-03 21:42 | Läst 2519 ggr. | Permalink
Gatumusikanten börjar man känna igen. Senast jag såg han, var han i sällskap med två bekanta i färd med att ta sig genom spärrarna vid Högtorget på ett mindre bra sätt.
Sista bilden med speglingarna och linjerna är riktigt snyggt.
/Sven
Svar från mattimer 2011-12-04 08:00
Funderar mest på vad instrumentet kallas. Tekniken han använder för att spela förbryllar. Tack för kommentaren, Sven! Hälsningar /Matti
Matti!
Kanonbilder i kväll, tvåan och trean är mycket bra!
Kul att få en recension av de olika vernissagerna ;-)

Mvh
Hans
Svar från mattimer 2011-12-04 08:02
Tack så mycket Hans! Gillar att få lite input i form av andras fotografier. Hälsningar /Matti
Killen med spegeln blev suveränt bra liksom the Rocker.

/Torbjörn
Svar från mattimer 2011-12-04 08:03
Tackar! Kul att du kikade på the Rocker. Hälsningar /Matti
Fina bilder Matti. :)
-affe
Svar från mattimer 2011-12-04 08:03
Tusen tack, Affe! Hälsningar/ Matti
Fint med rörelsen i första bilden. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-12-04 10:57
Tack Nilserik. Därtill gillar jag att spelmannen vrider på huvudet och kollar vad det är jag fotar, efter att han förstått att det inte är honom. Hälsningar /Matti
Förbaskat snygga bilder i din nya blogg Matti. Duvan är helt sanslöst bra!

Mvh
Hans
Svar från mattimer 2011-12-04 21:28
Stort tack, Hans. Det bor alltså en liten fågelskådare även i dig? :-) Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?