Gatufoto - från Lowlands till Skinnarviksberget

Snitslade dagens gatufotopromenad redan i går och följer den slaviskt i dag. Börjar med andra ord på Fotografiska och utställningen "Lowlands". Martin Bogren har återvänt till sin barndomsby och plåtat människor, miljöer och företeelser där. Svartvitt, och blurrigt, förlåt kornigt - Martin Bogren fotar analogt.

På kajen, utanför Fotografiska

Tar en titt under Slussen, Norra Järngraven, innan jag via Pustegränd tar mig till Hornsgatan och Galleri Kontrast. Vernissage för Johan Bergmarks "Protrahere", ensamling intressanta porträtt. På Gallleriets hemsida förklarar Johan Bergmark: "Det är inte olikheten och den individuella särheten jag söker i mina bilder. Det är gemenskapen, människor emellan. Likheten. ”Oskillnaden” som vi säger i Norrland."

Nior, nyllen och nunor

Nöjd, med utställningen och rosévinet, fortsätter jag bort till nästa utställning. På Stockholms Fotoantikvariat ställer Eva-Teréz Gölin ut fotografier tagna med en Sony Ericsson K801i, "Mobil". Vi pratar lite om mobilfoto, Sony och dagens iPhone med dess appar, och om att det inte bara är enklare att fotografera nu utan även att göra en egen fotobok. Utställningens bilder finns i en bok, liten som en gammal adressbok.

Eva-Teréz Gölin (och Martin Bogrens bok "Lowlands")

Resten av promenade går på inspiration, jag går helt enkelt dit näsan pekar. Vänder mot Slussen via Skinnarviksberget. Tunga grå moln dyker upp på himlen men jag undrar om inte mina ben var tyngre. Tar därför en Punk IPA-paus på Torkels terass innan jag fortsätter hemåt.

Fler bilder från i dag finner ni på "Fotospår".

Inlagt 2011-09-03 19:02 | Läst 2886 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver