Gatufoto i Manchester/Sthlm - the Angel and the Champ

Är man på besök i England får man ta sejdeln dit man kommer. Av ren artighet! Innan jag åkte läste jag om CAMRA, "Campaign for Real Ale" och fick med mig förslag på pubar att besöka. Förslagen var organiserade i staggers (stagger-ragla) utgående från de stora järnvägsstationerna Deansgate, Victoria, Piccadilly och Oxford station. Jobbarkompis Jon hade sina förslag, de betar jag av.

En bok och en pint. Pubgäst på the Angel

Besöker ett antal pubar under dagtid och provar en ny ale på varje ställe. Vet inte om jag tycker att de skiljer sig så där jättemycket i smaken. Första intrycket är att de är lite bleka, men jag vänjer mig. "Lancaster Bomber" var bra, lustigaste namnet, Bragde Mws Piws IPA  (av Purple Moose micro Brewery). Några pubar är helt tomma när jag besöker dem (the Seven Oaks), andra är fulla av lunchätare (the Crown&Anchor). Lass O`Gowry är det folk på hela dagen liksom Briton´s Protection och Old Nags Head. The Marble Arch har den tydligaste lokalkaraktären, dvs att de som är där bor i grannskapet.

På "Fotospår" ser de som vill fler bilder på pubgäster.

Snart är vägarbetet vid Londonviadukten klart

I dag tar jag en sväng in till stan, som nu är Stockholm. Vill fixa ett nytt pass men det är fullt med folk och många före så det får bli en annan gång. Nästa station blir Fotografiska, byter ut ett felaktigt medlemskort. Det är utgångsdatumet som blev fel första gången. Passar på att se utställningarna, Mapplethorpe får en hastig titt, den har jag sett. Kollar Eleanor Coppolas "Circle of Memory" som är både en fotoutställning och en minnesplats. Rummet och utställningen är uppbyggd av höbalar vari besökaren kan sticka in sina egna meddelanden. Som en hjälp att gå vidare efter en förlust. "Tack för att någon väljer livet och vänder ryggen åt döden. Du behövs!" står det på en lapp, "Tack farmor för att jag fick vara med dig så länge" står på en annan. Gripande! "Northern women in Chanel" ser jag innan jag går vidare. Modeller i Chanelkreationer, bra fotat och det finns alltid något att lära av ljus, poser och miljöer.

I en port står the Champ redo

Har kameran med men går bara och iakttar. Ser ett par scener som hade kunnat bli bra foto, men det får vara. Regn på gång och jag får en lätt huvudvärk. Tar tunnelbanan till Kungsholmen och shoppar färgpatroner och papper på Scandinavian. Vad dyrt allt är!

Som sagt, läs mer om min Manchestervecka på "Fotospår".

Inlagt 2011-07-18 18:14 | Läst 2362 ggr. | Permalink
Så stillsam o vacker den första bilden är.Att du hittade Ingo på väggen också!
Svar från mattimer 2011-07-18 19:54
Man blir stillsam och vacker av den engelska alen, du skulle sett mig! :-) Tack för kommentaren Johan. Hälsningar /Matti
Regn, huvudvärk och dyrt papper. Inte din dag? ;-)

Fina bilder dock.

mvh Tommy
Svar från mattimer 2011-07-18 19:52
Hann hem före regnet, men kanske var det lågtrycket som gav huvudvärken? Färgpatronerna, 9 st, kostade 4900:-. Det snyter jag inte ur näsan. Nu blir det filmjölk till frukost, lunch och middag ett bra tag. Tack Tommy. Hälsningar /Matti
Gillar bilden på mannen på puben, ljuset från fönstret ger en fin stämning.
/Sven
Svar från mattimer 2011-07-18 19:54
Tog några bilder på honom med Fujin som är knäpptyst, bokstavligen. Tack Sven. Hälsningar /Matti
Fantastiskt lugn och fint ljus i första bilden som blir min favorit den här gången. Mannen ser ut att få sitta ostört vid det lilla bordet och jag undrar vilken blick du fått om du rasslat med en systemkamera.
/Janne
Svar från mattimer 2011-07-18 20:34
Fuji X100 är en fin pubsmygarkamera :-) Tack Janne. Hälsningar /Matti
Sitter visserligen med en iPhone och tycker alemannen är fin men Ingo blir favoriten i inlägget!

Mvh Peter
Svar från mattimer 2011-07-18 21:02
Som sagt, once a Champ, always a Champ! Ale eller boxning? Svårt val! Tack för kommentaren, Peter. Hälsningar/Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver