Gatufoto i Manchester - "Hackad till döds"

Tidningar och tv är fyllda av hackningsskandalen på the News of the World. Det slutar som vi vet med att ägaren Rupert Murdoch lägger ner den 168-åriga bästsäljaren. "World´s end" ropar en tidning, "Hacked to death" skriker en annan.

Man kan ju alltid lattja med formatet

Själv kollar jag Manchesters industriella historia på the Museum of Science and History.  Man vill ju bilda sig. Här visas alla maskiner som behövs för att en kompakt bomullsbal ska bli en fin tråd att väva till tyg. I Manchester fanns det massor av dessa maskiner, från bottenvåningen och upp i de stora tegelfabriker som fortfarande är ett dominerande inslag i stadsbilden. 

Stadens son, IRooney?

En del av museet är den bevarade Liverpool station som var världens första järnvägsstation för passagerare. Nu en del av museet och rymmer nu en avdelning som berättar om det kinesiska inflytande i staden, en annan del om avloppssytemets utveckling. Från att ha tömt all skit i floden blev staden av hälsoskäl tvungna att bygga ett avlopps- och vattenledningssystem. Intressant eller hur?!

XM

Tittar in hos the Real Camera Company som förutom moderna kameror säljer begagnade. Vi pratar lite om min X100 och jag får känna på en Leica M6. Tung rackare jämfört med Fujin.

Så gott som varje dag kom det en skur efter lunch

Har iallafall hittat mina matställen och växlar mellan Mr Thomas´ Chop House och the Old Wellington Inn. De senare har fler spännande ale att välja mellan, som Salopians Darwin Original.

Hela historien och fler bilder som alltid på "Fotospår".

Inlagt 2011-07-17 09:04 | Läst 2332 ggr. | Permalink
Ja, Rooney är en Liverpool-son va? Placerad vid Liverpool-station :-) Startade inte han i Everton? Du får ju ta en sväng ner till Norrköping, Sveriges Manchester... så kan vi ta en kaffe på Arbetets museum och gå ut och plåta sen!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-07-18 09:17
Du fattade irooneyn :-) Inbjudan till Sveriges Manchester får vara stående ett tag, pengarna är slut. Men det finns likheter, industrilandskapet är ju magnifikt! Tack Peter. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver